Search This Blog

Wednesday, May 23, 2012

இன்றைய நாளைப் பயனுடையதாக்கிக் கொள்வோம்!


சில நேரங்களில் காலம் மிக மிக மெதுவாக நகர்வது போல நமக்குத் தோன்றும்.  நாம் பொறுமையிழந்து வேகமாக கடந்து செல்ல முயல்வோம்.  வேறு சில நேரங்களில் நன்மையான காரியம் ஒன்றை செய்ய நினைத்து, அதை செயல் படுத்துவதை தள்ளிப் போட்டுக் கொண்டே இருப்போம். ஏதோ ‘நாளை நமது கையில்’ என்று நிச்சயமாக நமக்குத் தெரிவது  போல! கடந்த காலத்தை புரட்டிப் பார்த்தால் நாம் இது போல தள்ளிப் போட்டு பிறகு செய்யாமலே போன பல காரியங்கள் நினைவுக்கு வரும்.  இப்படி தள்ளிப் போட்டு தள்ளிப் போட்டே நாம் வாழ்வின்      பெரும்பகுதியை செலவளித்து விட்டோம்.   கடந்து போன அக்கால கட்டத்தில் நாம் நமது மறுமை வாழ்விற்காக சேகரித்துக் கொண்டது மிக சொற்பமாகத் தான்  இருக்கும். காலத்தின் மீது சத்தியமாக! நிச்சயமாக மனிதன் நஷ்டத்தில் இருக்கிறான். 

திருமறையின் இந்தச் சின்னஞ்சிறு அத்தியாயம், ஒரு பேருண்மையை பறைசாற்றுகிறது.  ஒவ்வொரு வினாடியும் காலம் கழிந்து கொண்டே இருக்கிறது. அதோடு சேர்ந்து நம் வாழ்வும்தான்! இதை பெரும்பாலும் நாம் உணர்வதில்லை! மாறாக, யாரெல்லாம் நற்காரியங்களைச் செய்து நன்மைகளை தமது கணக்கில் வரவு வைத்துக் கொண்டார்களோ, அவர்கள்தாம் வெற்றி பெற்றவர்கள்.  காலத்தை தம் கைவசப் படுத்தியவர்கள்!

ஒரு நல்ல செயலை, ஒரு நல்ல சொல்லை, ‘அப்புறம் செய்யலாம்’ ‘அப்புறம் சொல்லலாம்’ என நாம் தள்ளிப் போட்டுக் கொண்டே இருந்தால், அந்த ‘அப்புறம்’  வராமலே போய்விடலாம்.  கானல் நீரைப் போல நம் கண்ணுக்குத் தெரிந்து பின் காணாமல் போய் விடலாம்.  இவ்வுலகில் ஒரு நாடோடியைப் போல அல்லது வழிப்போக்கனைப் போல வாழப் பழகிக் கொள். மண்ணறைக்குச் சென்று விட்டவர்களின் நினைவை மனதில் இருத்திக் கொள். காலையில் எழும்போது மாலை வரை (உயிரோடு) இருப்போம் என்று உறுதி கொள்ளாதே! மாலையை அடைந்தால் (மறுநாள்) காலை வரை இருப்போம் என்றும் உறுதி கொள்ளாதே! நோயுறுமுன் உன் உடல் நலத்தைப் பயன்படுத்திக் கொள். மரணம் வருமுன் உன் வாழ்வைப் பயன் படுத்திக்கொள். 

நம்மிடம் ஒரு மூட்டை விதை நெல்லும் அதை பயிரிட வளமான நிலமும் கொடுக்கப்பட்டால் நாம் என்ன செய்வோம்?  நம் வருங்காலத் தேவைகளை கருத்தில் கொண்டு அந்த விதை நெல்லை விதைத்து அதன் விளைச்சலை அறுவடை செய்வதைத்தான் விரும்புவோம்.  அப்படி இல்லாமல் அந்த விதை நெல்லை அலட்சியமாக தூக்கி எறிந்தால் பிற்காலத்தில் கைசேதமடையப் போவது நாம்தானே!

நம் வாழ்நாளின் ஒவ்வொரு நிமிடமும் ஒரு விதை நெல்லைப் போன்றதே!  அதை எவ்வகையில் விதைத்தால் மறுமையில் நன்மைகளை அறுவடை செய்யலாம் என்பதையே  வாழ்க்கை நெறி நமக்கு விளக்குகிறது.

நமக்குள் தோன்றும் தீய எண்ணங்களையும் வீணான செயல்களையும் கடினமான வார்த்தைகளையும் வேண்டுமானால் இன்னொரு நாளைக்காக தள்ளிப் போடுவோம்.  இதற்கான ‘இன்னொரு நாள்’ வராமலே போனால் கூட சரிதான்!  ஆனால், நமது நல்ல எண்ணங்கள், செயல்படுத்த வேண்டிய நல்ல காரியங்கள், அன்பை வெளிப்படுத்தும் சொற்கள் மற்றும் செயல்கள், இவற்றை தள்ளிப் போட்டதெல்லாம் போதும்!  இவற்றை காலம் உள்ள போதே, இன்றே, இப்பொழுதே நிறைவேற்றுங்கள்.

 

இப்படியுமா ஆண்கள்?


மாற்றத்தை உணராத மடையர்களா ஆண்கள்? ஆம் என்கிறது ஒரு சர்வே ரிப்போர்ட். 
உலகம் தோன்றிய நாள் முதலாக ஆண்களிடம் குற்றம் கண்டு பிடிப்பதே பெண்களின் வேலை என்றாகிவிட்டது . இதை ஒரு நிறுவனம் 2 ஆயிரம் பெண்களிடம் பேட்டி கண்டு அறிக்கையாக வெளியிட்டிருக்கிறது.

அப்படி என்ன புதிய குறையை கண்டு பிடித்திருக்கிறார்கள்? 

வீட்டின் உள் அலங்காரத்திலோ, அறைகளில் போடப்பட்டிருக்கும் தளவாடங்களிலோ(Furnitures), சுவர் சித்திரங்களிலோ ஏதாவது மாற்றம் செய்தால் அதை ஆண்கள் கண்டு பிடிப்பதே இல்லையாம். அப்படியே கண்டு கொண்டாலும் அதை வெளி காட்டிக்கொள்வதில்லையாம். அப்படியே மாற்றத்தை சுட்டிக்காட்டி கேட்டாலும் பாராட்டி வார்த்தை பேசுவதில்லையாம். 
குற்றப்பத்திரிகை வேறு வாசிப்பார்கள். இத்தோடு முடிகிறதா என்றால் இல்லை. அப்படியே ஒருவேளை மாற்றத்தை தெரிந்து கொண்டாலும் சரி அதான் மாத்தியாச்சே...இனி இதுல நான் சொல்றதுக்கு என்ன இருக்கு என்னவோ பண்ணித் தொலைக்க வேண்டியது தானே என்று எரிந்து விழுகிறார்களாம் சிடுமூஞ்சி ஆண்கள்.

சரி, இந்த சர்வேயில் பாராட்டே கிடையாதா என்றால் உண்டு. ஆனால் பாராட்டு அம்மணிகளின் அம்மாக்கள் தான்.

ஆம் எந்த வீட்டில் என்ன மாற்றம் செய்தாலும் அந்த பெண்ணுடைய அம்மாக்கள் உடனே கண்டு பிடித்து விடுகிறார்களாம்.  (மாமியார்களும் கண்டு பிடிப்பார்கள். ஆனால் அது மிக பெரிய சண்டையில் சென்று முடியும் என்பதால் சர்வே நிறுவனம் எச்சரிக்கையாக அதை கேட்கவே இல்லை.) 

"இந்த மஜந்தா கலர் திரை சீலை வாங்கினாயா? அல்லது உங்க வீட்டுகாரர் பழைய வேட்டியா? (மஜந்தா - மருமகன் வேட்டி அவ்வளவு அழுக்கு) என்று அம்மாக்கள் சட்டென்று கேட்டு விடுகிறார்களாம். கூடவே 3000 ரூபாய் கொடுத்து வாங்கிய புடவையை பழைய பாத்திரக்காரரிடம் 40 ரூபாய்க்கு  போட்டு கூடவே 300ரூபாய்  
கொடுத்து கை துடைக்கிற டவல் வாங்கிய சாமர்த்தியத்தையும் பாராட்டி விடுகிறார்களாம்.

பாவம் ஆண்கள்- அசடு , அசமஞ்சம், மாற்றத்தை உணர தெரியாத ஜடம், ரசிக்க தெரியாத ஜந்து, சிரிக்க மறந்த பிராணி, பரந்த மனதில்லாத ஜென்மம் என்றெல்லாம் பட்டம் வேறு வாங்க வேண்டியிருக்கிறது.. 
காலம் பூராவும் பெண்களிடம் ஏச்சு வாங்கவே பிறந்ததுதான் ஆண்களின் தலை விதி போலும்.. 

AVOID ALCOHOL








Tuesday, May 22, 2012

The heart rules the head when we make financial decisions




Our 'gut feelings' influence our decisions, overriding 'rational' thought, when we are faced with financial offers that we deem to be unfair, according to a new study. Even when we are set to benefit, our physical response can make us more likely to reject a financial proposition we consider to be unjust.
Conducted by a team from the University of Exeter, Medical Research Council Cognition and Brain Sciences Unit and University of Cambridge, the research is published today in the journal Cognitive, Affective, & Behavioural Neuroscience.
The research adds to growing evidence that our bodies can sometimes govern how we think and feel, rather than the other way round. It also reveals that those people who are more in tune with their bodies are more likely to be led by their 'gut feelings'.
The study was based on a well-known psychological test, the Ultimatum Game. 51 participants were presented with a series of financial offers, based on different ways of dividing £10. Players frequently reject unfair offers in this game even though it leads to personal financial loss – an 'irrational' decision from an economic perspective.
The researchers measured participants' physical responses to each offer by recording how much they sweated through the fingertips and how much their heart rate changed. How accurately participants could 'listen' to their bodies was measured on a different task by asking them to count their heartbeats and comparing their accuracy to their actual heart rate recording. Those people who showed a bigger physical response to unfair offers were more likely to reject them, but this was only the case if individuals were also able to accurately 'listen' to what their bodies were telling them.
The findings show that individuals who have a strong 'gut-reaction' and are in tune with their own physical responses are more likely to reject unfair financial offers, even if this decision results in personal losses.
Lead researcher Dr Barney Dunn of the University of Exeter said: "This research supports the idea that what happens in our bodies can sometimes shape how we think and feel in our minds. Everyday phrases like 'following your heart' and 'trusting your gut' can often, it seems, be accurate."
"Humans are highly attuned to unfairness and we are sometimes required to weigh up the demands of maintaining justice with preserving our own economic self-interest. At a time when ideas of fairness in the financial sector – from bankers' bonuses to changes to pension schemes - are being widely debated, it is important to recognise why some individuals rebel against perceived unfairness, whereas other people are prepared to accept the status quo."
Provided by University of Exeter
"The heart rules the head when we make financial decisions." May 21st, 2012. http://medicalxpress.com/news/2012-05-heart-financial-decisions.html
Posted by
Robert Karl Stonjek

Why great ideas come when you aren’t trying



Allowing the mind to wander aids creativity.
Matt Kaplan
 

History is rich with 'eureka' moments: scientists from Archimedes to Isaac Newton and Albert Einstein are said to have had flashes of inspiration while thinking about other things. But the mechanisms behind this psychological phenomenon have remained unclear. A study now suggests that simply taking a break does not bring on inspiration — rather, creativity is fostered by tasks that allow the mind to wander.
The discovery was made by a team led by Benjamin Baird and Jonathan Schooler, psychologists at the University of California, Santa Barbara. The researchers presented 145 undergraduate students with two 'unusual uses' tasks that gave them two minutes to list as many uses as possible for everyday objects such as toothpicks, clothes hangers and bricks.
Archimedes made his breakthrough discovery of displacement while relaxing in the bath.
Jeremy Mayes / GETTY IMAGES
After the two minutes were over, participants were given a 12-minute break, during which they rested, undertook a demanding memory activity that required their full attention or engaged in an undemanding reaction-time activity known to elicit mind-wandering. A fourth group of students had no break. All participants were then given four unusual-uses tasks, including the two that they had completed earlier.
Those students who had done the undemanding activity performed an average of 41% better at the repeated tasks the second time they tried them. By contrast, students in the other three groups showed no improvement. The work will be published shortly inPsychological Science1.
“We’ve traditionally found that rapid-eye-movement sleep grants creative insight. That allowing the mind to wander does the same is absolutely fascinating. I think they are on to something really interesting here,” says Sara Mednick, a psychologist at the University of California, Riverside.
“This finding really plugs a hole in the literature,” agrees John Kounios, a psychologist at Drexel University in Philadelphia, Pennsylvania.
Participants who engaged in the undemanding task did not do any better than others on unusual-uses tasks that they encountered for the first time in the second round. “The implication is that mind-wandering was only helpful for problems that were already being mentally chewed on. It didn’t seem to lead to a general increase in creative problem-solving ability,” says Baird.

The upside of zoning out

As well as revealing that breaks on their own do not encourage creative thinking, Baird’s work suggests an explanation for one of psychology’s great mysteries: why we zone out.
From an evolutionary perspective, mind-wandering seems totally counterproductive and has been viewed as dysfunctional because it compromises people’s performance in physical activities. However, Baird’s work shows that allowing the brain to enter this state when it is considering complex problems can have real benefits. Zoning out may have aided humans when survival depended on creative solutions.
“There is a real possibility that mind-wandering is so common because evolution has selected for it over time, but before we can come to that conclusion we have to ascertain whether it’s genetically determined,” says Kounios.
Nature, doi :10.1038/nature.2012.10678

References

  1. Baird, B., et al. Psych. Science (in the press).
Posted by
Robert Karl Stonjek

Monday, May 21, 2012

hunting photography


















உணவு செரியா நிலை ஏன் உண்டாகிறது?



Join Only-for-tamil

முப்பது முதல் 32 அடி நீளமுள்ள தொடர்ந்து குழாயாய் அமைந்துள்ள செரிமானப்பாதை (alimentary canal) என அழைக்கப் படும், அற்புதமான திகைக்கச் செய்யும் பொறிவல்லாளராகச் செயலாற்றி வரும் ஒழுங்கில், குறுக்கீடு செய்வது உணவு செரியா நிலையைக் கொண்டு வருகிறது.

இந்த முறை ஒழுங்கில், உணவு சிதைக்கப்பட்டு, கடையப்பட்டு, குழம்பாக்கப்பட்டு, கரைந்து, வேதியியல் செயலால் எளிய கலவையாகப் பிரிக்கப்பட்டு, குருதியில் ஏற்றுக்கொள்ளும் நிலைபெற்ற பின் குருதி உறிஞ்சிக் கொள்கிறது.

செரிமானப்பாதை மெல்லிய படலத்தால் (membrance) ஆனது. எலும்பு, குருத்தெலும்பு, விலங்கு, காய்கறிப் பொருள்கள், ஆகியவை இந்த மெல்லிய படலத்தைவிட வலுவாயுள்ளவை கரடுமுரடானவை. ஆனால் இவற்றைக் கரைக்கும் வேதியியற் பொருளைத் தடுத்து நிறுத்தும் தன்மையை இம்மெல்லிய படலம் கொண்டிருக்கிறது. உணவுச் செரித்தலைச் செய்யும் தலையாய பொருள்களுள் ஒன்றான இரைப்பை நீர் (gastric juice) செறிவான ஹைட்ரோ குளோரிக் அமிலத்தை (concentrated hydrochloric acid) உடையது. இது சில நிமிடங்களில் வேகவைத்த முட்டையைக் கரைத்து ஈர்த்துக் கொள்ள வல்லது.

இது ஏன் இரைப்பையைக் கரைப்பதில்லை? இரைப்பை அமிலத்தை மட்டும் கசியச் செய்யாமல் கடினத்தன்மையை எதிர்த்து நின்று சமப்படுத்தும் காரப் பொருளான (alkali) அமோனியா (ammonia)வையும் தரும்போது, சரிக்கட்டு இயக்கியாக (neutrazling agent) அமைவதால், அந்த அமிலம் இரைப்பையைக் கரைப்பதில்லை.

இந்தச் சக்தி வாய்ந்த இரைப்பை நீர் தடங்கல் செய்யப்படுவதற்குப் பல காரணங்கள் உண்டு. அவ்வாறு முட்டுக்கட்டையிடப்படும்போது இரைப்பையில் வலி விளைகிறது. இதனையே உணவு செரியா நிலை என அறிகிறோம்.

உணவூட்டக் கால்வாய்க் குழாய் உணவு பெறுவதற்காக தயாரிப்பை உணவுக்கு முன்பே முன்னேற்பாடு செய்து வைத்துக் கொள்கிறது. உணவுப் பொருளின் தோற்றம், மணம், உணவைப் பற்றிய எண்ணம் ஆகியவை வாயூறலையும், இரைப்பை நீர் சுரப்புத் தூண்டலையும் செய்யத் தொடங்கி விடுகின்றன. அதே சமயத்தில் உணவை நோக்கி இரைப்பை, சுரப்பிகளை (glands)த் தொழில் செய்வதற்கேற்ப நுண்புழை நாளங்களை (capillaries) அகலப்படுத்தி உணவு செரிப்பதற்கான செய்கைகளைச் செய்வதற்குத் தேவையான அதிகக் குருதியைக் கொண்டு வருவதற்கு வழி வகுக்கிறது.

ஆனால் பசியில்லாமல் உண்ணல், ஏற்றுக்கொள்ள இயலாத கூட்டு, கவலை, கோபம், பயம், நமைச்சலூட்டல் போன்ற உணர்ச்சிகள் இரைப்பையில் தயாரிப்பை நிறுத்தக்கூடும். இவை இரைப்பையை வெளிறச் செய்ய (pale)வும் கூடும். அதன் விளைவு உணவு செரியாமல் போகும்.

மிக விரைவாக உணவை வாயிலிட்டு அரைக்காமல் உண்பதும் செரிமானமாவதற்குத் துன்பமாக அதிக உணவை உண்பதும் பெருஞ்சுமையாகவும் ஒழுங்கைக் கெடுக்கும் தன்மையுடையதாகவும் செய்து நமக்கு உணவு செரியாத் தன்மையைக் கொடுக்கும்.

அன்புடன்
அலாவுதீன்

குடல் புண் (அல்சர்) பற்றி தெரியுமா உங்களுக்கு ?

 

வயிற்றிலே ஒன்றும் இல்லாதது போன்ற உணர்வும், பல்லைக் கடிக்க வேண்டும் என்ற உணர்வும் தோன்றுகிறதா? நெஞ்செரிச்சல் உள்ளதா? வயிற்றிலிருந்து புளிப்பு நீர் வாய் நிறைய எதுக்களிக்கிறதா? இவைகளுக்கு எல்லாம் நீங்கள் ஆம் என்று சொன்னால் உங்களுக்கு குடல் புண் இருக்கலாம்.

குடல் புண் என்றால் என்ன?

இரைப்பையும் சிறுகுடலும் சேர்ந்த செரிமான பகுதியின் உட்புறத்தில் மேற்பகுதியில் ஏற்படும் புண்ணை குடல் புண் என்கிறோம். செரிமானப் பகுதிகள் எப்போதும் ஈரமாகவும் மூடப்படாமலும் இருக்கின்றன. இதனால் இரைப்பையில் செரிமானத்துக்கு தேவைப்படும் ஹைட்ரோ குளோரிக் அமிலத்தால் பாதிப்புக்கு உள்ளாகின்றன.

குடல் புண் வந்துள்ள சிலருக்கு இந்த அமிலம் அதிகமாகச் சுரப்பதும் உண்டு. இதை அமில குடல் புண்நோய் என்றும் அழைக்கிறோம்.

புண் எதனால் ஏற்படுகிறது?

குடல் புண் தோன்றுவதற்கரிய காரணங்கள் இதுவரை தெளிவாக அறியப்படவில்லை இருப்பினும் புகைப்பிடித்தல், புகையிலையைச் சுவைத்தல், மது அருந்துதல் மற்றும் சில மருந்துகள் குடல் புண் வருவதற்கு வழி வகுக்கின்றன. சாலிசிலேட் மருந்துகள், ஆஸ்பிரின் முதலான வலி நிவாரண மருந்துகள், காயங்களுக்காகவும் மூட்டு வலிகளுக்காகவும் சாப்பிடும் மருந்துகள், வீக்கத்தைக் குறைக்கச் சாப்பிடும் மருந்துகள் போன்ற மருந்துகளின் காரணமாகவும் குடல் புண் வருகிறது.

குடல் புண் வகைகள்

குடல் புண்ணை இரண்டு வகையாகப் பிரிக்கலாம்.

1) வாய்வுக் கோளாறால் ஏற்படும் குடல் புண் .

2) சிறு குடலில் ஏற்படும் குடல் புண்.

குடற்புண் இருப்பதை அறிவது எப்படி?

காரணமின்றி பற்களைக் கடித்தல், துளைப்பது போன்ற வலி அல்லது எரிச்சலோடு கூடிய வலி, மார்பு எலும்பு கூட்டுக்கு கீழே வயிற்றுப் பகுதியில் ஒன்றுமே இல்லை என்ற மாயத் தோற்றமும் இருந்தால் குடல் புண் இருப்பதாகக் கொள்ளலாம்.

இந்தப் பகுதியில் ஏற்படும் அசெளகரியங்கள், சாப்பிட்ட ஒரு மணி நேரத்துக்குள்ளாகவோ அல்லது வெறும் வயிற்றிலோ ஏற்படுகின்றன. இதை உணவு சாப்பிடுவதன் மூலமாகவோ அல்லது அமிலத்தை நடுநிலைப்படுத்தும் மருந்துகளை உட்கொள்வதின் மூலமாகவோ நிவர்த்தி செய்யலாம். சில நேரங்களில் வாந்தியினால் வலி குறைகிறது. அபூர்வமாக வலி உள்ள வயிற்றுப் பகுதிக்கு நேர் பின்பக்க மாக வலி ஏற்படும். இவ் வலியானது காலை சிற்றுண்டிக்கு முன்பு வருவதே இல்லை. இரவு 12-2 மணி அளவில் அதிகமாகக் காணப்படுகிறது.

சில நேரங்களில் அமில நீரானது வாந்தியாவதும் உண்டு. குடல் புண் வலி தனியாக வருவதே இல்லை. வலி இருக்கும் காலத்தில் மார்பு எலும்புக் கூட்டுக்கு பின்னால் எரிவது போன்ற உணர்ச்சியும் உடன் ஏற்படும். இதையே நெஞ்செரிச்சல் என்கிறோம், வலி அதிகம் ஏற்படுவதே இல்லை. ஆனால் உடல் நலக்கேடு, அமைதியற்ற நிலை, பற்களைக் கடிக்கும் தன்மை முதலியன உண்டாகும். இந்த மாதிரியான அசெளகரியங்கள் அல்லது வலி அரை மணி முதல் இரண்டு மணி நேரம் வரை நீடிக்கலாம்.

ஒருநபர் எந்த அளவுக்கு அடிக்கடி சாப்பிடுகிறார். என்பதைப் பொறுத்து இவ்வலி ஒரு நாளைக்கு இரண்டு அல்லது மூன்று தடவை கூட வரும். சில நாட்களுக்கோ அல்லது மாதங்களுக்கோ விட்டு விட்டு வருவதும் தொடர்ந்து இருப்பதும் உண்டு. பிறகு இவ்வலி மறைந்து, சில வாரங்களுக்கோ அல்லது சில மாதங்களுக்கோ தோன்றாமலும் இருக்கலாம்.

சிலருக்கு இவ்வலி, குறிப்பிட்ட இடைவெளிவிட்டு தோன்றி, பல வருடங்களுக்கும் நீடிக்கலாம். அப்படி இருப்பின், அவருக்கு நாள்பட்ட குடல் புண் இருப்பதாகக் கருதலாம். அடிக்கடி வரக் கூடிய பசி உணர்வை நாம் அலட்சியப்படுத்தக் கூடாது. ஏனென்றால் அது குடல் புண்ணின் விளைவாக கூட இருக்கலாம்.

மருத்துவம் செய்யாவிட்டால்...

குடல் புண்ணுக்கு மருத்துவம் செய்யாவிட்டல், ரத்தக் கசிவும் சமயத்தில் உதரப் போக்கும் ஏற்படும். ரத்தக் கசிவின் காரணமாக, அரைத்த காபிக் கொட்டை போன்று கருஞ்சிவப்பு நிறத்தில் ரத்த வாந்தி எடுப்பார், வலி நிவாரணியான ஆஸ்பரின் போன்றவற்றை சாப்பிட்டால் மிக மோசமான ரத்தப் போக்கு ஏற்படும். அதிகமான ரத்தப் போக்கோ அல்லது ரத்தக் கசிவோ மிகவும் அபாயகரமானதாகும்.

இரைப்பையில் சுரக்கும் நீர்களும் அமிலமும் குடல் புண்ணின் மேல் அடிக்கடி படுவதால், இரைப்பையில் துவாரம் ஏற்பட வாய்ப்பு இருக்கிறது. அப்போது இரைப்பையில் இருக்கும் பொருட்கள் அனைத்தும் குழிவான அடிவயிற்றுப் பகுதிக்குத் தள்ளப்பட்டு, வயிற்று நீர்களால் அடி வயிற்றில் இருக்கும் உறுப்புக்கள் அனைத்தும் நனைந்து விடுகின்றன.ஆகவே, வயிற்று அறைகள் நோய்க் கிருமிகளால் பாதிக்கப்படுகிறது. அதனால், வயிற்று அறை தோல்களில் வீக்கம் ஏற்படுகிறது. இதை உடனடி அறுவைச் சிகிச்சை மூலமே குணப்படுத்த முடியும்.

சாப்பிடும் உணவு வயிற்றுக்கு செல்ல முடியாதவாறு தடைகள் ஏற்படலாம். இதனால் சாப்பிட்ட உணவு வாந்தியாகி விடுகிறது.இதுவும்அறுவைச் சிகிச்சையால்தான் குணப்படுத்த முடியும். ஆகவே குடற்புண் இருந்தால் மேலே கண்ட பல வழிகளில் துன்பம் ஏற்படும். எனவே உடனடியாக மருத்துவரை அணுக வேண்டும்..

செய்யக்கூடாதவை

0 புகைபிடிக்கக் கூடாது.

0 மது, காபி பானங்களை குடிக்கக் கூடாது வயிற்று வலியை அதிகப்படுத்தக கூடிய உணவு வகைகளை உண்ணக் கூடாது.

0 அதிகமாகச் சாப்பிடக்கூடாது.

0 பின்-இரவு விருந்துகளை தவிர்க்க வேண்டும்.

0 சாப்பிட வேண்டிய உணவுகளைத் தவிர்க்கக் கூடாது.

0 சாப்பிட்டவுடன் முன்பக்கமாகச் சாய்வதோ, வளைவதோ கூடாது. அப்படிச்செய்தால் சாப்பிட்ட உணவு தொண்டைக் குழிக்குள் வந்து சேரும். இதனால் நெஞ்செரிச்சல் ஏற்படலாம்.

0 இரவில் அதிக நேரம் விழித்திருக்கக் கூடாது.

0 மனநிலையை தடுமாற விடக் கூடாது.

0 அவசரப்படக் கூடாது.

0 கவலைப்படக் கூடாது.

0 மருத்துவ ஆலோசனைகளை அலட்சியப்படுத்தக் கூடாது.

செய்ய வேண்டியவை

0 குறைந்த அளவில் அடிக்கடி சாப்பிட வேண்டும்

0 தண்ணீர் அதிகம் குடிக்க வேண்டும்.

0 அதிக வாழைப் பழங்களைச் சாப்பிட வேண்டும்.

0 தயிரிலிருந்து தயாரிக்கப்பட்ட சுவையூட்டிய லஸ்ஸி போன்ற பானங்களை அதிகம் சாப்பிட வேண்டும்.

0 மருத்துவர் கூறிய மருத்துவ சிகிச்சையை ஒழுங்காகப் பின்பற்ற வேண்டும்.

0 இடுப்பில் உள்ள பெல்ட் மிகவும் தளர்ச்சியாக இருக்க வேண்டும்.

0 இருக்கமாக உடை அணியக் கூடாது.

0 மருத்துவரின் ஆலோசனைப்படி படுக்கையின் தலைப் பாகத்தை சிறிது உயர்த்திக் கொள்ளலாம்.

0 யோகாசனம், தியானம் முதலியவற்றைப் பயில வேண்டும்.

0 எப்போதும் ஜாலியா இருக்க வேண்டும்

0 அலுவலக வேலைகளை அங்கேயே விட்டுவிட வேண்டும்.

0 முறையாக, இறுக்கம் இல்லாத வாழ்வைப் பின்பற்ற வேண்டும்.

0 சுகாதாரத்தை பின்பற்றி குடல் புண் வருவதைத் தவிர்க்க வேண்டும்.

குடல் புண்ணுக்கு மருத்துவம் என்ன?

அனேக மருத்துவர்கள் பூரண ஓய்வையும் அதிகமான தூக்கத்தையும் சிபரிசு செய்கிறார்கள். தீவிரமான வேலைகளில் இருந்து இரண்டு அல்லது மூன்று வாரங்கள் ஓய்வு எடுத்தாலே போதுமானது. எதிர்பார்ப்புகளை குறைத்துக் கொள்ள வேண்டும். ஏனென்றால், கவலைகள் குடல் புண்ணை அதிகப்படுத்தும், புகை பிடித்தல், புகையிலையைச் சுவைத்தல், மது முதலியவற்றை விட வேண்டும். அமிலத்தை நடுநிலையாக்கும் மருந்துகளை அடிக்கடி சாப்பிட வேண்டும். தூக்க மருந்துகளையும் தேவைப்பட்டால் மன அமைதி தரும் மருந்துகளையும் சாப்பிட வேண்டும். இவை தவிர, தற்காலத்தில் புரோபான்தளின், சிமிடிடின், ராணிடிடின், •பாமாடிடின், சுரால்பேட், முதலியவும் பயன்படுகிறது, சிமிடிடின்தான் அதிகம் சிபரிசு செய்யப்படுகிறது. எந்த மருந்தாக இருந்தாலும் மருத்துவரின் ஆலோசனைப்படிதான் சாப்பிட வேண்டும்.

குடல் புண் உள்ளவர்களுக்கு உரிய ஆகாரம் என்ன?பொரித்த அல்லது தாளிதம் செய்த உணவு வகைகள், ஏற்கனவே உள்ள குடற் புண்களை அதிகப்படுத்தும் என்பதற்கு போதிய சான்றுகள் இல்லை. இருப்பினும் சிபாரிசு செய்யப்பட்ட உணவு வகைகளைக் கீழே காணலாம். சத்தான சரிவிகித உணவு.

0 குறிப்பிட்ட நேரத்தில் உண்ணும் பழக்கம்.

0 காபி, மது, காற்று அடைக்கப்பட்ட பானங்களைத் தவிர்க்க வேண்டும்.

0 டீ தடை செய்யப்பட்ட பானம் அல்ல. இருப்பினும் பால் கலக்காத டீயைச் சாப்பிடக் கூடாது. தினமும் சாப்பிடும் டீயின் அளவைக் குறைத்தக் கொள்ள வேண்டும்.

0 வயிற்றுக்கு ஒத்துவராத உணவை ஒதுக்கிவிட வேண்டும்.

0 மிகவும் சூடாக உணவுகளை சாப்பிடக் கூடாது. குளிரூட்டப்பட்ட உணவுகள் முக்கியமாக தயிர் முதலியன நல்லது.

0 பச்சையான, நன்கு பக்குவம் அடையாத வாழைப் பழங்கள் குடல் புண்களை ஆற்றும் குணத்தைப் பெற்றிருக்கின்றன.

0 பச்சைத் தண்ணீரை அதிகம் குடிக்க வேண்டும். வலியோ அல்லது அசெளகரியங்களோ ஏற்படலாம் என்ற உணர்வு ஏற்பட்டவுடன் ஒரு டம்ளர் நீர் குடித்தால் அமிலமானது நீர்த்துப் போய் விடுகிறது.

0 பால் சாப்பிடுவதை யாரும் சிபரிசு செய்வதில்லை.

Thanks to Dr.அம்புஜவல்லி, தஞ்சாவூர்.

Seagrass stores carbon like trees



THE UNIVERSITY OF WESTERN AUSTRALIA   
Share on print
RainervonBrandis_SeaGrass_iStock
The research suggests that seagrass meadows could play an important role in reducing the effects of climate change. 
Image: RainervonBrandis/iStockphoto
Researchers at The University of Western Australia have contributed to the first global analysis of carbon stored in seagrasses which shows they can hold as much carbon as the world's temperate and tropical forests.

The study 'Seagrass Ecosystems as a Globally Significant Carbon Stock,' published in the journalNature Geoscience provides further evidence of the important role the world's declining seagrass meadows have to play in mitigating climate change.

Results gathered from 3640 observations of 946 distinct seagrass meadows across the globe show that coastal seagrass beds store up to 83,000 metric tons of carbon per square kilometre, mostly in the soils below them.  In comparison, a typical land forest stores around 30,000 metric tons per square kilometre.

The research also estimates that, although seagrass meadows occupy less than 0.2 per cent of the world's oceans, they are responsible for more than 10 per cent of all ‘blue carbon' stores buried annually in the ocean and rival carbon stores in the extensive peat deposits of mangroves.  

Data sets as deep as one metre were concentrated in Florida Bay, USA; the Spanish coast of the Western Mediterranean; and Shark Bay, Western Australia.  The greatest concentration of carbon found was in the Mediterranean where seagrass meadows stored carbon many metres deep.  According to the study, seagrass meadows store ninety per cent of their carbon in the soil and continue to build on this indefinitely.

UWA Professors Gary Kendrick and Carlos Duarte contributed to the study led by Dr James Fourqurean, a professor of biology at Florida International University.

"These results show that seagrass meadows are key sites for carbon storage and probably are far more important as carbon dioxide sinks than we realised," Professor Kendrick said.

Seagrasses are among the world's most threatened ecosystems.  Around 29 per cent of all historic seagrass meadows have been destroyed, mainly due to dredging and degradation of water quality and a further 1.5 per cent of seagrass meadows are lost each year.  The study estimates that emissions from destruction of seagrass meadows can potentially emit up to 25 per cent as much carbon as deforestation on land.

"The good news is if seagrass meadows are restored they can effectively and rapidly reestablish lost carbon sinks and stores as well providing a range of other valuable ecosystem benefits, including water quality protection, and as an important biodiversity habitat," Professor Kendrick said.
Editor's Note: Original news release can be found here.

Tool detects dengue mosquitoes



THE UNIVERSITY OF QUEENSLAND   
Share on print
CHBD_Mosquito_iStock
Each year, almost one million people require hospitalisation for severe dengue fever. The new tool can be used to detect dengue infection in large numbers of mosquitoes. 
Image: CHBD/iStockphoto
A new portable tool to detect dengue virus-infected mosquitoes will help reduce the likelihood of human infections around the world.

Each year, almost 1 million people, a large proportion of whom are children, require hospitalisation for severe dengue.

The simple diagnostic tool, developed by Dr David Muller and colleagues from The University of Queensland and research groups in Melbourne and South America, can be used in the field to detect dengue infection in large numbers of mosquitoes.

“Unlike other approaches to mosquito surveillance, this new tool provides information on whether mosquitoes are carrying dengue,” Dr Muller said.

“It is rapid, specific, and does not require specialised equipment or personnel.

“This means it will be viable for use in developing regions of the world where dengue is a significant health and economic burden,” he said.

Almost half of the world's population is at risk of contracting the virus which is transmitted to humans by the bite of an infectious female mosquito.

Over 100 million people each year are infected globally, which can result in mild debilitation through to the life-threatening complications of dengue haemorrhagic fever.

Suppressing mosquito populations is one way that local authorities try to reduce transmission of the virus, and finding the location and incidence of infected populations allows a rapid response to control the spread of the disease.

Professor Paul Young, leader of Dr Muller's team at the Australian Infectious Diseases Research Centre, said that rigorous field testing was still being conducted.

“The goal of this work is to provide the tools to not only assess mosquito numbers in the field but also their infection status," he said.

"This information could then be directly uploaded with GPS information via mobile devices to coordinating centres.

“The availability of real-time monitoring of dengue presence within the mosquito population would be a valuable addition to early warning monitoring programs and should result in more effective mosquito control responses by local health authorities,” Professor Young said.

News of the new diagnostic tool has been published in the international Journal of Virological Methods.
Editor's Note: Original news release can be found here.

Air pollution expanding tropics



THE UNIVERSITY OF NEW SOUTH WALES   
Share on print
ermingut_AirPollution_iStock
The hole in the ozone layer has already been shown to expand tropics in the Southern Hemisphere, but this is the first study to show that black carbon and ozone pollution is doing the same in the Northern Hemisphere.
Image: ermingut/iStockphoto
Black carbon aerosols and ozone, both man-made pollutants emitted predominantly in the Northern Hemisphere’s low- to mid-latitudes, are most likely pushing the boundary of the tropics further poleward in that hemisphere, new research by a team of scientists shows.

While depletion of the ozone layer high up in the stratosphere has already been shown to be the primary driver of the expansion of the tropics in the Southern Hemisphere, the researchers are the first to report that black carbon and ozone pollution nearer the Earth’s surface are probably doing likewise in the Northern Hemisphere.

The study results appear in the May 17 issue of the journal Nature. Climatologist Robert J. Allen, at the University of California, Riverside, led the team. It included Professor Steven Sherwood, co-director of the UNSW Climate Change Research Centre.

The observed tropical belt expansion by 0.7 degrees latitude per decade has been greater than climate models predicted, but this study considered newer estimates of regional trends in air pollution. When this data was included, the models more closely agreed with the observations.

The researchers note that an unabated tropical belt expansion would have an impact on large-scale atmospheric circulation, especially in the subtropics and mid-latitudes.

“Both black carbon and tropospheric ozone warm the tropics by absorbing solar radiation,” Allen says. “Because they are short-lived pollutants, with lifetimes of one to two weeks, their concentrations remain highest near the sources: the Northern Hemisphere low- to mid-latitudes. It’s the heating of the mid-latitudes that pushes the boundaries of the tropics poleward.

 “If the tropics are moving poleward, then the subtropics will become even drier. If a poleward displacement of the mid-latitude storm tracks also occurs, this will shift mid-latitude precipitation poleward, impacting regional agriculture, economy, and society.”

Climate scientists have observed that the tropics have widened by 0.7 degrees latitude per decade in recent times, with warming from greenhouse gases also contributing to the expansion in both hemispheres.

“This has typically been blamed on global warming, although in the Southern Hemisphere some studies have suggested the ozone hole may be playing a lead role,” says Sherwood.

“We have confirmed the finding that ozone loss has been the main driver in the Southern Hemisphere, but also that air pollution trends - mainly increases in China and to some extent India - appear to have been the dominant counterpart driver in the Northern Hemisphere. Both are beating out global warming driven by greenhouse gas increases.

“The ability of air pollutants to cause such an expansion derives from the geographic pattern of the changes, with increased emissions from Asia and decreased emissions from Europe, rather than any trend in the worldwide amount of pollution.”
Editor's Note: Original news release can be found here.

Attention key in stroke recovery



THE UNIVERSITY OF QUEENSLAND   
Share on print


People with a curious condition that causes them to apply make-up on only one side of their face, or ignore food on half of their plate, are playing a new role in understanding stroke recovery.

Researchers from the Queensland Brain Institute (QBI) at The University of Queensland have found the condition, a subset of the stroke called ‘unilateral spatial neglect', tend to have the worst recovery outcomes in regaining lost functioning in their bodies, leading them to believe attention may have an important impact on recovering successfully.

Unilateral spatial neglect is typically caused by strokes on the right hand side of the brain and manifests in patients ignoring the left side of their body.

People with the condition may ignore food on the left hand side of their plate or, if asked to draw a clock, squash all 12 numbers into the right side of the clock face, leaving the other side blank.

They may also fail to shave, or to put make-up on the left side of their faces and. In severe cases, they behave as though the left side of their world does not exist.

“We know that brain plasticity plays a critical role in recovering from stroke,” says Professor Jason Mattingley, who holds the Foundation Chair in Cognitive Neuroscience at The University of Queensland.

“The fact that people with spatial neglect tend to have poorer recovery of motor function suggested to us that attention may be important for guiding plasticity following stroke.”

Current research being undertaken by the Mattingley laboratory is exploring this link.

“What we're trying to do is explore what effect attention has on brain plasticity, and how attention might be used in neurorehabilitation” says Professor Mattingley.

Volunteers first undergo a magnetic resonance imaging (MRI) scan, which provides researchers with a three-dimensional picture of the brain.

“In terms of their structure, brains are like fingerprints – no two are exactly the same, even though superficially they seem very similar,” Professor Mattingley explains.

The MRI scan allows researchers to guide a transcranial magnetic stimulation (TMS) coil into position upon a volunteer's scalp.

The device induces a small electrical current in the underlying brain tissue, causing it to become more active.

The researchers specifically target a part of the motor cortex that controls the thumb muscle in the left hand.

“It's well established that the more often neurons activate at the same time, the more likely they are to communicate efficiently in the future. This is how the brain learns,” says Professor Mattingley.

“We're exploiting that general principle in this research.”

Dr Marc Kamke, Research Fellow at QBI explains: “By adjusting the type of brain stimulation delivered we can artificially induce short-term changes that resemble naturally-occurring plasticity.”

But what the researchers have found is that the effects of stimulation upon a brain's plasticity are dependent on attention.

“When we ask people to undertake a visual task that is irrelevant to the brain stimulation, but that demands a great deal of their attention, we observe a reduction in plasticity,” Dr Marc Kamke explains.

“When the task does not require much attention, however, the brain's plastic response is apparent.”

“These results show that attention plays an important role in guiding brain plasticity,” says Professor Mattingley.

He adds, “while practical applications remain several steps away, this knowledge may ultimately help us develop more effective strategies for physical therapy after stroke.”

The results of the research, which was funded by the National Health and Medical Research Council of Australia, are published this week in The Journal of Neuroscience.
Editor's Note: Original news release can be found here.