Search This Blog

Friday, March 13, 2020

ஜப்பான் ஒழித்த சாதி Burakumin Japan's untouchables


100 ஆண்டுகளுக்கு முன்பும் ஜப்பான் நாட்டிலும் தீண்டாமை தலைவிரித்தாடியது...
கீழ் சாதியனர் என்ற வார்த்தைக்கு ஈடாக ஜப்பானிய மொழியில் 'புராக்குமீன்' (Burakumin) என்று கூறி சில மக்களை அடிமைப்படுத்தி வைத்திருந்தனர்.
Japan has a reputation for being a homogeneous, mostly harmonious society. There are few foreigners, linguistic differences are rare and on the surface, class distinctions are largely absent. But, as Mike Sunda discovered, there is one, often hidden, exception: Japan's untouchables. 

Burakumin, meaning "hamlet people", dates back to the feudal era. It originally referred to the segregated communities made up of labourers working in occupations that were considered impure or tainted by death, such as executioners, butchers and undertakers.

The lowest of these outcasts, known as Eta, meaning "abundance of filth", could be killed with impunity by members of the Samurai if they had committed a crime. As recently as the mid-19th Century a magistrate is recorded as declaring that "an Eta is worth one-seventh of an ordinary person".
In the corner of a pristine room tucked away in Tokyo's Shibaura meat market is a table topped with a stack of crudely composed hate mail - evidence of prejudice that dates back to medieval times.
Slaughtermen, undertakers, those working with leather and in other "unclean" professions such as sanitation have long been marginalised in Japan. That prejudice continues to this day and especially for those working in the Shibaura abattoir.
Never mind that the men here are dicing up some of the most expensive and highly prized animals on the planet. This is where Japan's world-famous Wagyu beef is prepared - prime steaks shot through with ribbons of fat, that can set you back eye-watering prices.

Major incidents

In the mid-1970s, Buraku rights groups uncovered a 330-page handwritten list of Burakumin names and community locations being sold to employers under the radar. Executives were, in turn, using the information in order to screen job applicants. The event caused a major scandal in Japan, as companies including Toyota, Nissan, Honda and Daihatsu were found to have purchased the book, along with thousands of individuals. Publication and sale of the book have since been banned.
In 2001, future Prime Minster Taro Aso reportedly said: ‘We are not going to let someone from the Buraku become the prime minister, are we?’ in a closed meeting when discussing the political future of Hiromu Nonaka, then the second-highest figure in Japanese government and a contender to succeed the then-Prime Minister Yoshirō Mori. Nonaka withdrew his bid for the lead soon after the remark.
In 2009, there was yet another incident when Google Earth incorporated historical maps of Tokyo and Osaka that specified the location of Buraku villages in feudal times, once again highlighting the ongoing issue of ancestry and profiling of Burakumin members.
இந்தியாவில் இருப்பது போல அவர்களையும் "சேரி" களிலும் ஒதுக்குப்புறமான இடங்களில் மட்டுமே வைத்திருந்தனர்... அவர்களை தொட்டால் தீட்டு, வீட்டுக்குள் வந்தால் தீட்டு என்ற அனைத்து சாதிய அடக்குமுறைகளுமே இருந்தது..அவர்களுக்கு செருப்பு, தோல், சாக்கடை கழுவுதல் சார்ந்த தொழில்கள் மட்டுமே தரப்பட்டது...
1945 ஆம் ஆண்டில் இரண்டாம் உலகப்போர் முடிவில் ஜப்பான் இரண்டு அணு குண்டுகளால் படு தோல்வியடைந்த பிறகு குறைவான மக்கள் தொகையில், பொருளாதாரமற்ற சூழ்நிலையில் திக்கு முக்காடியது...இனி ஜப்பான் அவ்வளவு தான், சரித்திரத்தின் பக்கங்களில் காணாமல் போய்விடும் என்று உலகம் உச்சுக்கொட்டியது..
காலங்காலமாக ஆண்ட பரம்பரையாக இருந்து, நாட்டை உலகப்போரில் சீர்குலைத்ததற்கு மன்னர் "ஹிரோஹிட்டோ' (Hirohito) பொதுமன்னிப்பு கேட்டு ஆட்சி அதிகாரத்திலிருந்து விலகி கொண்டார்... அவருக்கு பதில் போர்களில் பெரும் பங்கு வகித்த அவரது மந்திரி 'டோஜோ' (Tojo) போர் வெறியை தூண்டியதற்காக தூக்கிலிடப்பட்டார்...(அப்பவும் மன்னர்களே தப்பினர் அவரின் எடுபுடிகளான மந்திரிகள் மாட்டிக்கொண்டனர்)
பின்னர் வந்த மக்களாட்சி முறை ஜப்பானிய மக்கள் மத்தியிலுள்ள சாதி பிரிவினைகளை முதலில் ஒழித்தது...ஜப்பான் வளர வேண்டுமென்றால் அனைவருமே 'ஜப்பானியர்' என்ற சொல்லை தவிர 'நான் சாமுராய் இனம், என்‌ பரம்பரை வீரப்பரம்பரை, நான் அவன் நான் இவன்' போன்ற வீண் பெருமைக்கு இனி இடமில்லை என்று திட்டவட்டமாக நின்றது..
.புராகுமின் சமூகத்தில் பிறந்தவரும், அச்சமூகத் தலைவரும், புராகுமின் விடுதலை லீக் (BLL) எனும் இயக்கத்தின் தலைவரும் ஆன
ஜீச்ஹிரோ மதுமோட்டா (Jiichiro Matumoto 1887-1966) எனும் அரசியல் தலைவர் புராகுமின் சமூகத் தந்தை எனப் போற்றப்படுகிறார்
பொது மக்களின் வேலை நேரத்தை அதிகரித்தது..விடுமுறைகளை குறைத்தது...புராக்குமீன்களை ஊருக்குள் அழைத்தது...ஊரார் அனைவருக்கும் ஒரே கல்வியை தந்தது...சாதிய புனைப்பெயர்களை அழித்தது...உலக நாடுகளின் பண உதவியுடன் ஜப்பானியர் அனைவருமே தம் தம் திறமையை வைத்து ஏற்றுமதி தொழில் தொடங்க குறைந்த வட்டியில் கடன் தந்தது...அமெரிக்காவுடனும் ஐரோப்பிய நாடுகளுடனும் தொழில் ரீதியாக கைகோர்த்து நின்றது... முதலாளித்துவமாக வெளியே தெரிந்தாலும் உள்ளே சிறந்த சோசலிச கொள்கை கொண்ட நாடாக பரிணமித்தது...
"ஜப்பானிய நாட்டில் தயாரிக்கப்பட்டது"(Made in Japan) என்றால் அதன் தரமே உலக நாடுகளின் தரத்தை விட உயர்ந்த தரமாக இருக்க வேண்டும் என்பதில் எள்ளவும் விட்டு கொடுக்கவில்லை...நாடு மெல்ல மெல்ல முன்னேறியது...இத்துபோன பழைய பெருமைகள் பேசி, எங்கள் சாதி, எங்கள் பரம்பரை, எங்கள் இனம் என்று முட்டுகட்டையாக கூவிய சில பழமைவாதிகளை ஈவிரக்கமின்றி கைதி செய்து கடுமையாகக் தண்டித்தது...ஆன்மீகத்தை விட அறிவியல் சார் நாத்திகத்தையே முதல் கொள்கையாக பாவித்தது...
கலப்பு சாதி திருமணங்களை வலு கட்டாயமாக்கியது..சம்பந்தி வீட்டார் என்ன சாதி? நம் மேனேஜர் என்ன சாதி? சக பணியாளர் என்ன சாதி? எதிர் வீட்டுக்காரன் என்ன சாதி ? என்று மோப்பம் பிடிப்பதை அரசாங்கம் தண்டனை குற்றமாகவே மாற்றியது...சாதியை பற்றி பேசினாலே கடும் தண்டனை என்பதால் வெறும் 30 ஆண்டுகளில் கடை சாதியான புராக்குமீன்
இரத்தமும் ஆண்ட சாதியான சாமூராய் இரத்தமும் அனைத்து ஜப்பானியர் உடலிலும் ஓடியது..

விளைவு...??
இந்தியா இன்னமும் 100 ஆண்டுகளில் வளரமுடியாத சமூக வளர்ச்சியை பெற்று இன்று ஜப்பான் நாம் எட்ட முடியாத தூரத்தில் உயர்ந்து நிற்கிறது‌..
"புராக்குமீன்" என்ற வெறுப்பை ஒரு கடந்தகால கனவாக ஜப்பான் மக்களிடம் மறக்கடித்து சாதி பிரிவினைகளை வென்று உலக நாடுகளில் சிறந்த மக்கள் மேம்பாடான முதல் 10 நாடுகளில் ஒன்றாக ஜப்பான் திகழ்கிறது‌ ......
இந்தியா..??

காய்கறி கவிதை / திருக்குறள் !


தக்காளி எப்போதும் உட்கொண்டால் தரணியில்
எக்காலும் நோயில்லை காண் .

எலுமிச்சை புளித்தாலும் எடுத்ததை உட்கொள்வீர்
எலும்புக்கு வலு சேர்க்குமே .

வெங்காய மில்லாச் சாம்பார் எஞ்ஞான்றும்
தங்காதே நாவில் ருசி .

பொல்லாத பேரையும் நல்லவ ராக்குமே
புடலங்காய் போற்றிச் சுவை .

தள்ளாத வயதிலும் உள்ளே தள்ளுவாய்
முள்ளங்கி மூன்றினை த்தான்.

வெண்டைக்காய் இருக்கையில் சுண்டை எந்நாளும்
தொண்டையில் இறங்காது காண் .

வள்ளிக் கிழங்குண்ணார் வையத்தில் வாழ்ந்தும்
வாழாதார் என்பது வழக்கு .

கத்திரி உண்பாரே உண்பார் மற்றெல்லாம்
இத்தரையில் பித்தருக்குச் சமமெனக்கொள் .

பூசணியைச் சேர்த்தாரே புண்ணியர் பூவுலகில்
புகழோடு வாழ்வார் அவர் .

காய்கறியை உண்ணாதார் வாழ்க்கை எப்போதும்
நோய்நொடியில் வீழ்ந்து கெடும்.

முருங்கைக்காய் ருசித்தாரே ருசித்தார் வேறெல்லாம்
வெறுங்கையில் முழம் போடுவர் .

காரிருளில் கண்தெரிய வேண்டுமெனில் பாரிலுள்ள
கரிசலாங் கண்ணியைச் சேர் .

இரும்பைப் போல் இதயமது வேண்டுமெனில்
கரும்பைப் போய் விரும்பிச்சுவை .

உரிக்க உரிக்கத் தோல்தான் வெங்காயமென்றாலும்
செரிக்குமோ உரிக்காவிடில்.

பறித்தவுடன் உண்ணுவீர் பரங்கியை எப்போதும்
பலனது வேண்டுமெனில்

பாகற்காய் கசக்கும் என்பதால் சீண்டாதார்
சோகத்தில் சேர்ந்து விழும்.

வெல்லத்தில் இரும்புண்டு ஆகையினால் சாப்பாட்டில்
ஒரு துண்டு சேர்த்துச்சமை .

வாழ்வதனால் ஆய பயனென்கொல் வாழைக்காய்
தாழ்வேனெவே எண்ணு பவர்.

கேரட்டைச் சேர்க்காத சமையல் கிணற்றுக்குள்
தேரை வாழ்ந்த கதை .

பீடுநடை போடுதல் வேண்டுமெனின் தினமும்
பீட்ரூட்டை உணவில் சமை.

கொத்தவரை பீன்ஸ் முட்டைகோஸ் இவையெல்லாம்
சத்தே என சரியாய் உணர் .
கறிவேப்பிலை மல்லி கடுகு சேராதோர்
சொறி பிடித்தோடுவார் காண் .

பொன்னிற மேனி வேண்டுமெனில் நீயந்த
பொன்னாங் கண்ணியைச் சேர் .

கண் இருந்தும் குருடரே காசினியில்
காய் கறியை உண்ணாதவர் .

படித்து ரசித்தது...

Intermittent fasting controls the master regulator of fat metabolism in the liver and helps prevent disease


Intermittent fasting has recently become a health trend. It’s claimed to cause weight loss, improve metabolic health, and perhaps even extend lifespan.

"For the first time, we showed that HNF4-(alpha) is inhibited during intermittent fasting. This has downstream consequences, such as lowering the abundance of blood proteins in inflammation or affecting bile synthesis. This helps explain some of the previously known facts about intermittent fasting," the author said.
The findings will help medical scientists working in cancer, cardiovascular and diabetes research develop new interventions to lower disease risk and discover the optimum intervals for fasting.

"We know that fasting can be an effective intervention to treat disease and improve liver health. But we haven't known how fasting reprograms liver proteins, which perform a diverse array of essential metabolic functions," said Dr Larance, a Cancer Institute of NSW Future Research Fellow in the Charles Perkins Centre and School of Life and Environmental Sciences at the University of Sydney.

Several methods of this eating pattern exist.

Seven ways to do intermittent fasting
There are various methods of intermittent fasting, and people will prefer different styles. Read on to find out about seven different ways to do intermittent fasting.

1. Fast for 12 hours a day
Different styles of intermittent fasting may suit different people.
The rules for this diet are simple. A person needs to decide on and adhere to a 12-hour fasting window every day.

According to some researchers, fasting for 10–16 hours can cause the body to burn its fat stores into energy, which releases ketones into the bloodstream. This should encourage weight loss.

This type of intermittent fasting plan may be a good option for beginners. This is because the fasting window is relatively small, much of the fasting occurs during sleep, and the person can consume the same number of calories each day.

The easiest way to do the 12-hour fast is to include the period of sleep in the fasting window.

For example, a person could choose to fast between 7 p.m. and 7 a.m. They would need to finish their dinner before 7 p.m. and wait until 7 a.m. to eat breakfast but would be asleep for much of the time in between.

2. Fasting for 16 hours
Fasting for 16 hours a day, leaving an eating window of 8 hours is called the 16:8 method or the Leangains diet.

During the 16:8 diet, men fast for 16 hours each day, and women fast for 14 hours. This type of intermittent fast may be helpful for someone who has already tried the 12-hour fast but did not see any benefits.

On this fast, people usually finish their evening meal by 8 p.m. and then skip breakfast the next day, not eating again until noon.

A study on mice found that limiting the feeding window to 8 hours protected them from obesity, inflammation, diabetes, and liver disease, even when they ate the same total number of calories as mice that ate whenever they wished.

3. Fasting for 2 days a week
People following the 5:2 diet eat standard amounts of healthful food for 5 days and reduce calorie intake on the other 2 days.

During the 2 fasting days, men generally consume 600 calories and women 500 calories.

Typically, people separate their fasting days in the week. For example, they may fast on a Monday and Thursday and eat normally on the other days. There should be at least 1 non-fasting day between fasting days.

There is limited research on the 5:2 diet, which is also known as the Fast Diet. A study involving 107 overweight or obese women found that restricting calories twice weekly and continuous calorie restriction both led to similar weight loss.

The study also found that this diet reduced insulin levels and improved insulin sensitivity among participants.

A small-scale study looked at the effects of this fasting style in 23 overweight women. Over the course of one menstrual cycle, the women lost 4.8 per cent of their body weight and 8.0 per cent of their total body fat. However, these measurements returned to normal for most of the women after 5 days of normal eating.

4. Alternate day fasting
There are several variations of the alternate-day fasting plan, which involves fasting every other day.

For some people, alternate day fasting means a complete avoidance of solid foods on fasting days, while other people allow up to 500 calories. On feeding days, people often choose to eat as much as they want.

One study reports that alternate-day fasting is effective for weight loss and heart health in both healthy and overweight adults. The researchers found that the 32 participants lost an average of 5.2 kilograms (kg), or just over 11 pounds (lb), over a 12-week period.

Alternate day fasting is quite an extreme form of intermittent fasting, and it may not be suitable for beginners or those with certain medical conditions. It may also be difficult to maintain this type of fasting in the long term.

5. A weekly 24-hour fast
On a 24-hour diet, a person can have teas and calorie-free drinks.
Fasting completely for 1 or 2 days a week, known as The Eat-Stop-Eat diet involves eating no food for 24 hours at a time. Many people fast from breakfast to breakfast or lunch to lunch.

People on this diet plan can have water, tea, and other calorie-free drinks during the fasting period.

People should return to normal eating patterns on the non-fasting days. Eating in this manner reduces a person’s total calorie intake but does not limit the specific foods that the individual consumes.

A 24-hour fast can be challenging, and it may cause fatigue, headaches, or irritability. Many people find that these effects become less extreme over time as the body adjusts to this new pattern of eating.

People may benefit from trying a 12-hour or 16-hour fast before transitioning to the 24-hour fast.

6. Meal skipping
This flexible approach to intermittent fasting may be good for beginners. It involves occasionally skipping meals.

People can decide which meals to skip according to their level of hunger or time restraints. However, it is important to eat healthful foods at each meal.

Meal skipping is likely to be most successful when individuals monitor and respond to their body’s hunger signals. Essentially, people using this style of intermittent fasting will eat when they are hungry and skip meals when they are not.

This may feel more natural for some people than the other fasting methods.

7. The Warrior Diet
The Warrior Diet is a relatively extreme form of intermittent fasting.

The Warrior Diet involves eating very little, usually just a few servings of raw fruit and vegetables, during a 20-hour fasting window, then eating one large meal at night. The eating window is usually only around 4 hours.

This form of fasting may be best for people who have tried other forms of intermittent fasting already.

Supporters of the Warrior Diet claim that humans are natural nocturnal eaters and that eating at night allows the body to gain nutrients in line with its circadian rhythms.

During the 4-hour eating phase, people should make sure that they consume plenty of vegetables, proteins, and healthful fats. They should also include some carbohydrates.

Although it is possible to eat some foods during the fasting period, it can be challenging to stick to the strict guidelines on when and what to eat in the long term. Also, some people struggle with eating such a large meal so close to bedtime.

There is also a risk that people on this diet will not eat enough nutrients, such as fibre. This can increase the risk of cancer and have an adverse effect on digestive and immune health. The following tips may help people stay on track and maximize the benefits of intermittent fasting:
  • Staying hydrated. Drink lots of water and calorie-free drinks, such as herbal teas, throughout the day.
  • Avoiding obsessing over food. Plan plenty of distractions on fasting days to avoid thinking about food, such as catching up on paperwork or going to see a movie.
  • Resting and relaxing. Avoid strenuous activities on fasting days, although light exercise such as yoga may be beneficial.
  • Making every calorie count. If the chosen plan allows some calories during fasting periods, select nutrient-dense foods that are rich in protein, fibre, and healthful fats. Examples include beans, lentils, eggs, fish, nuts, and avocado.
  • Eating high-volume foods. Select filling yet low-calorie foods, which include popcorn, raw vegetables, and fruits with high water content, such as grapes and melon.
  • Increasing the taste without the calories. Season meals generously with garlic, herbs, spices, or vinegar. These foods are extremely low in calories yet are full of flavour, which may help to reduce feelings of hunger.
  • Choosing nutrient-dense foods after the fasting period. Eating foods that are high in fibre, vitamins, minerals, and other nutrients help to keep blood sugar levels steady and prevent nutrient deficiencies. A balanced diet will also contribute to weight loss and overall health.

ஆதித்தமிழர் , சைவ மக்களின் சில வாழ்வியல் வழிமுறைகள்


(1) வந்தாரை வரவேற்கும் பண்பாடு எங்கள் தமிழர் பண்பாடு. இருகரம் கூப்பி வந்தனம் செய்தே வரவேற்றனர்.
(2) வாசலில் பசுவின் சாணத்தினால் மெழுகப்பட்ட முத்தத்தில் கோலங்கள் மற்றும் மஞ்சளினால் ஆனா பிள்ளையாருடன் அறுகம்புல்
(3) வாசலில் மஞ்சள் , நிலையில் மாவிலை வேப்பிலை தொங்கிக்கொண்டிருக்கும்.
(4) சாணத்தினால் மெழுகப்பட்ட அடுப்பங்கரை
(5) எலுமிச்சம் பழப்புளி , சாம்பல் தேய்த்த கோப்பையில் தேநீர் மற்றும் சாப்பாடு
(6) கை , கால் , முகம் கழுவிய பின்னர் , விபூதி தரித்து உணவு உண்டனர் எங்கள் முன்னோர்கள்.
(7) ஒரே கோப்பையில் சாப்பிடாமல் வாழையிலை , தாமரையிலை போன்று இலைகளில் விருந்தளித்தார்.
(6) உண்ணும் உணவில் கண்டிப்பாக பருப்பு வைத்தனர் பருப்பில் மஞ்சள் வைத்தனர்.
(7) கடைசியில் ரசத்தினை வைத்தனர் ரசத்தினுள் உள்ளி , மிளகு , மிளகாய் என அள்ளிப்போட்டனர்
(8) பெண்கள் தினசரி மஞ்சள் பூசினர்
(9) அனைவரும் மூன்று குறியுடன் திருநீறு பூசினர்
(10) கோவில் வாசலில் கைகால் கழுவினர்
(11) கோவிலினுள்ளே தீபங்கள் ஏற்றினர்
(12) பூசைகள் தோறும் சங்கொலி , சேமக்கலம் , மேளம் , பறை , மணியென மாறிமாறி முழங்கினார்.
(13) தீபவரிசையில் கடைசியில் வீடுசெல்ல முன்னர் பஞ்சரார்த்தி என்று ஐந்து இடங்களில் கற்ப்பூரம் வைத்து விளாசியெரித்து இருகைகளாலும் தொட்டு வணங்கினர்.
(14) பின்னர் விபூதி தரித்து தீர்த்தம் தீர்த்தம் கொடுத்தனர். தீர்த்தனினுள்ளே திரவியங்களை போட்டனர்.
(15) கோவிலுக்கு சென்று வந்தால் மீண்டும் கைகழுவாமல் முகம் கழுவாமல் அப்படியே இருக்க சொன்னார்கள்.
(16) சாவு விழுந்தால் பறை அடித்தனர்
(17) சுடலை சென்றால் உலக்கையை கடந்து வேப்பிலை உண்டனர்
(18) சாவுவீடு சென்றால் வெளியிலே குளித்தனர் , கிணத்தினை தொடாது மற்றவரை அள்ளி ஊத்தசொன்னனர்.குளித்தபின் திருநீறு பருப்புடன் சாப்பாடும் இட்டனர்.
(19) குழந்தையை எண்ணெய் வைத்து வெய்யிலில் கிடத்தினர்
(20) மல்லிதண்ணி , தூதுவளை குடிநீர் , இஞ்சி தேநீர் , மிளகுடன் பால் என்றும் துளசி , கர்ப்பூரவள்ளி என்றும் வாரத்தில் சேர்த்தனர்
(21) ஆண்கள் மீசை வளர்த்தனர் , சுவாசத்திற்கு பாதுகாப்பானது.
(22) புற்பாயில் படுத்தெழும்பினர் , வேப்பங்குச்சியில் பல்துலக்கினர்
(23) காலைக்கடனை குந்தியிருந்தனர்
(24) சுவாச பயிற்சியென திருமந்திரம் வழிநின்றனர்
(25) மூச்சுவிடாமல் திருமுறை ஓதினர்
(26) ஓம் நமசிவாயவென ஐந்தெழுத்தை ஓதினர்
(27) விபூதி தரித்தே உறக்கத்திற்கு போயினர்
(28) குழல்கொண்டு அடுப்பு ஊதினர்
(29) முத்தத்தில் துளசி , பக்கத்தில் கர்ப்பூரவள்ளி , முன்னாலை வேம்பு , கதவுநிலைகள் வேம்பு , கட்டில் வேம்பு சட்டங்கள் வேம்பு என்று தெரிந்தே வைத்தனர்.
(30) மக்கள் கூடுமிடங்களில் வாழை தோரணம்.
இப்படி சொல்லிக்கொண்டே போகலாம். சைவத்தமிழன் ஆதித்தமிழன் பண்பாடுகளை அறிய முன்வாருங்கள். மூடநம்பிக்கை என்று சொல்லவதற்கு உங்களுக்கு அறிவு உள்ளதா என்று பாருங்கள். இல்லாவிட்டி தேடுங்கள். மேற்குலகத்திக்கு தெரியும் வெளியில் காட்டிட வெட்கம் மற்றும் அதனை மருந்தாக்கி விற்க வழிதேடுவினம். ஆகவே நாங்கள் தான் விழித்தெழவேண்டும்.உலகின் பண்பாடு கொண்ட முதல்குடி ஆதித்தமிழர் என்பதை உலகறிய செய்வோம்.
திருவம்பலம் தென்னவன்
தென்னாடு

Thursday, March 12, 2020

Coronavirus’s economic danger it will economically cripple millions


“We have been always saying that we are sitting on top of an unexploded bomb, but we don’t know what is going to trigger it,” said Emre Tiftik, director of Research for Global Policy Initiatives at the Institute of International Finance, a Washington-based financial industry trade group. “Can the coronavirus be a trigger? We don’t know. Maybe.”

(This article originally appeared on independent.co.uk)

Coronavirus’s economic danger is exponentially greater than its health risks to the public. If the virus does directly affect your life, it is most likely to be through stopping you going to work, forcing your employer to make you redundant, or bankrupting your business.
The trillions of dollars wiped from financial markets this week will be just the beginning if our governments do not step in. And if President Trump continues to stumble in his handling of the situation, it may well affect his chances of re-election. Joe Biden, in particular, has identified Covid-19 as a weakness for Trump, promising “steady, reassuring” leadership during America’s hour of need.
Worldwide, Covid-19 has killed 4,389 with 31 US deaths as of today. But it will economically cripple millions, especially since the epidemic has formed a perfect storm with stock market crashes, an oil war between Russia and Saudi Arabia, and the spilling over of an actual war in Syria into another potential migrant crisis.
Just as important as fighting the virus — if not more important — is vaccinating our economies against the incoming pandemic of panic. Human suffering can come in the form of illness and death. But it can also be experienced as not being able to pay the bills or losing your home.
Small businesses, in particular, are struggling as supply chains dry up, leaving them without products or essential materials. Factory closures in China have led to a record low in the country’s Purchasing Manager’s Index which measures manufacturing output. China is the world’s largest exporter and is responsible for a third of global manufacturing, so China’s problem is everyone’s problem — even in the midst of a trade war between the White House and Beijing. 
All this makes it even more worrying that governments continue to see this as a health crisis, not an economic one. It is time the economists took over from the doctors before the real pandemic spreads. 
It is difficult to imagine Italy not entering a recession (the world’s ninth-largest economy is now on lockdown). It is also difficult to imagine that failing to affect Europe and its largest trading partner, the United States. And it is impossible to see how any of this will not add up to a global downturn unless governments step in faster and harder than they did 12 years ago during the last financial crisis.
The stakes are higher this time, because there seems to be a coordinated effort to economically hurt many Western countries, and warn them away from the aggressive trade policies that Trump has so enthusiastically adopted.
Although China bore the brunt of the virus’s economic and human cost, many in Beijing will see a silver lining in the weakening of the US economy, and a distraction from Trump’s trade wars that appeared to be escalating with no end in sight.
President Trump has pushed through overdue payroll tax cuts and help for hourly workers — measures that will help both employers and employees survive. In the UK, Chancellor Rishi Sunak today unveiled a ‘Coronavirus Budget’. But everyone needs to think bigger if they want to properly deal with how this new factor changes the status quo.
This is about much more than coronavirus, oil prices, or even the global economy. This is about the balance of power between East and West. The epicentre of this has been, for the last 10 years, Syria. After a decade of conflict on the ground, the face-off seems to have now escalated from proxy war to economic conflict.
The emerging superpowers of Russia and China witnessed what many saw as American irrelevance in Syria. And they are now trying to cement their vision of a truly multipolar world. Rather than allowing US ally Saudi Arabia to lead the oil markets through the OPEC cartel, Russia and China want to reshape global markets — and power balances — to their advantage.
To survive these shifts, the US, UK and others will need to protect the future of their businesses, large and small, and look for opportunities to benefit from the new economic world order, not deny it. Ignoring these changes will be even more damaging than any flu pandemic.
Author - Omar Hassan (An economic development specialist and co-founder of UK: MENA Hub)
கொ ரோனா வை ரஸ் இலங்­கையின் பொ ரு­ளா­தா­ரத் ­தையும் ட்டிப் படைக்கும் நி லை ஏற்பட்டுள்­ளது. பெரும்­பா­லான மூலப்­பொருட்கள் சீனா­வி­லி­ருந்தே இலங்­கைக்கு இறக்குமதி செய்­யப்­பட்டு வரு­கின்­றன.

அந்தவகையில் இலங்­கையின் ஆடை உற்­பத்­திக்குத் தேவை­யான மூலப்­பொ­ருட்­களை சீனா­வி­லி­ருந்து இறக்­கு­மதி செய்­வதில் ஏற்­பட்­டுள்ள நெ ருக்­கடி கா ­­மாக இங்­குள்ள பிர­­­மான சுமார் ஐம்­­துக்கும் மேற்­பட்ட ஆடை உற்­பத்தி நிலை­யங்­களை ற்­கா ­லி­­மாக மூ வேண்­டிய து ர்ப்­பாக் ­கிய நி லை ஏற்­பட்­டுள்­ளது.



அத்­துடன் அங்கு தொழில் புரிந்த ஆயி­ரத்­துக்கும் மேற்­பட்டோர் தொழில் வாய்ப்பை ழக்கும் நி லையும் ஏற்­பட்­டுள்­ளது.

இது குறித்து கருத்து தெரி­வித்­துள்ள ஆடை ஏற்­று­­தி­யா­ளர்கள் சங்­கத்தின் தலைவர் ரொஹான் ­க் ஷானி, தற்­போது ஏற்­பட்­டுள்ள கொ ரோனா ச்சம் கார­­மாக இலங்­கையின் ஆடை உற்­பத்­திக்குத் தேவை­யான மூலப்­பொ­ருட்­களை சீனா­வி­லி­ருந்து இறக்­கு­மதி செய்­வதில் பெரும் சி க்கல் ஏற்­பட்­டுள்­ளது.



இதனால் ஐம்­­துக்கும் மேற்­பட்ட ஆடை உற்­பத்தி நிலை­யங்­களின் உற்­பத்தி ­­டிக்­கைகள் பாதிக்­கப்­பட்­டுள்­ளன.

இவற்றில் சில நிலை­யங்கள் இம் மாதம் முதல் ற்­கா­லி­­ மாக மூ டப்­­­வுள் ­­துடன், ஏனை­யவை ஏப்­ரல் மாத விடு­மு­றையின் பின்னர் மூ டு­­தற்கு தீ ர்­மா­னிக்­ ப்­பட்­டுள்­­தாக தெரி­வித்தார்.




இதனால் எதிர்வரும் மே மாதம் அளவில் சுமார் ஒன்பதரைக் கோடி ரூபா வரை ஷ்டம் ஏற்படும் எனவும் அவர் மேலும் தெரிவித்தார்.



Thursday, March 5, 2020

இஸ்லாமியர் கூறும் இந்து தர்மம்


இந்துத் தொல்மரபுகளான அத்வைத, சைவ சித்தாந்த, விஸிஷ்டாத்வைத மரபுகளின்படி படைப்பவள், படைப்பாகவும் இருக்கிறாள். எனவே, படைப்பே படைப்பவளாகவும் இருக்கிறது.
த்வைத மரபின்படி படைப்பவளும், படைப்பும்  வேறுபட்டவை.
இஸ்லாமில் பெரும்பான்மைப் பிரிவினர் த்வைதத் தன்மை கொண்ட பிரிவுகளைச் சேர்ந்தவர்களே. அதே சமயம் சூஃபிக்கள் போன்ற இந்திய இஸ்லாமிய மரபுகளிலும் ஒரு சில பண்டை செமித்திய மரபுகளிலும் அத்வைதத் தன்மை ஏதோ ஒரு வகையில் ஏற்றுக் கொள்ளப்படுகிறது.
இந்த அத்வைதத் தன்மையை ஏற்றுக்கொள்ளும் இஸ்லாமியர்கள், படைப்பவளே படைப்பாகவும் இருக்கிறாள் என்ற கருத்தோடு இயைந்து போவார்கள். ஏற்காதவர்கள், இந்துக்களே ஆனாலும் மாறுபடுவார்கள்.
ஏற்காத இந்து அறிஞர், த்வைத மார்க்கத்தினை நம்புபவராக இருக்கலாம். உரையாடும்போது அதை அவரே வெளிப்படையாகச் சொல்லிவிட வேண்டும். அப்போது ஓர் இந்துவானவர், ஏன் இந்து மதப் புத்தகங்களில் இருந்து வேறுபடுகிறார் என்ற பின்னணி புரியும். அவரவர் வழி அவரவருக்கு. மாறுபடுவதால், ஜிஸியா வரி போடவேண்டியதில்லை. நரகத்திற்குப் போவார் எனத் தனிப்பட்ட அளவில் நம்ப வேண்டியதில்லை. இந்த மாறுபாட்டின் அடிப்படையில் சமூக அளவில் உயர்வு தாழ்வு போதிக்கப்பட வேண்டியதில்லை என்பது  மானுட உறவாடல்களின் மீது இந்து மதம் ஏற்படுத்திய முக்கியத் தாக்கங்களில் ஒன்று.
இந்து மத ஆன்மிக இலக்கியங்களில், குறிப்பிடும்படியான த்வைதத் தன்மை நிறைந்த விஷயங்கள் இருக்கின்றன. இஸ்லாமியர்கள் இந்துக்களிடம் இவற்றைச் சுட்டுகிறார்கள்.
சுட்டிக் காட்டும் அதே புத்தகத்தில் அத்வைதத் தன்மை நிறைந்த விஷயங்களும் இருக்கின்றன. அதே போல விஸிஷ்டாத்வைதமும் அதில் உண்டு. பேதா-அபேதவாதமும் உண்டு. புஷ்டிமார்க்கமும் உண்டு. இப்படி இருப்பதுதான் இந்து மதம்.
ஒரு தெருவின் ஒரு மூலையில் இருக்கும் ஒரு சிறிய செக்குமாட்டு எண்ணெய்க் கடையில் போய், பேனா வாங்க முடியாது. ஆனால், சந்தைக்குப் போனால் எண்ணையும் வாங்கலாம், பேனாவும் வாங்கலாம். இதுவரைக் கண்டறியாத புதிய பொருள்களையும் அறியலாம். இந்து மதம் தத்துவங்களின், நம்பிக்கைகளின், இலக்கியங்களின், சடங்குகளின் சந்தை. அங்கே எல்லாவகை மத விளக்கங்களும் கிடைக்கும்.
மற்றொரு சிறப்பும் இருக்கிறது. இந்தச் சந்தையில் ஒருவர் தனக்குப் பிடித்தமானதை வாங்கலாம். எதுவும் பிடிக்கவில்லை என்று வாங்காமலும் இருக்கலாம். சந்தைக்கே வராமலும் இருக்கலாம்.
ஒரு கடையை அந்தச் சந்தையில் திறந்து, இங்கே விற்பதற்கு எதுவும் இல்லை, வந்து வாங்கிக்கொள்ளுங்கள் என்றும்கூட அறிவிப்புப் பலகை தொங்கவிடலாம்.
இந்தப் பன்மைத் தன்மையே இந்து மதமாக அறியப்படுகிறது. பன்மைத் தன்மைதான் இந்து மதம்.

இந்து மத இலக்கியங்கள் குறித்து, இஸ்லாமியர் எழுப்பும் கேள்விகள் குறித்த பதில்கள்.
இந்து மத இலக்கியங்கள் இடுகுறிகள் (symbolism) நிறைந்தவை. (கம்பராமாயணம் போன்ற இதிகாச இலக்கியங்கள்கூட. கம்ப சூத்திரம் கேள்விப்பட்டிருப்பீர்கள்.) அங்கே இறை என்பதுகூட ஓர் அடையாளம் மட்டும்தான்.
அந்த இறை குறித்த விவரிப்புகள், வழிகாட்டுதல்கள் மட்டுமே. வழிகாட்டுதலைப் பயன்படுத்தி இறையை அறிந்தபின், சொல்லுக்கு அப்பாற்பட்டதாக அந்த அறிதல் அமைந்துவிடுகிறது.
ஆகவே, இந்து மதத்தில் வேதங்கள் கூட மட்டமானவையே. இறை அனுபவமே உயர்ந்தது. இறை அனுபவம் கொண்ட ஒருவரின் அணுக்கத்தில் வேதங்கள் வேண்டியதில்லை என இந்து மத ஆன்மிக இலக்கியங்களே, வேதங்களே சொல்லி விடுகின்றன.
நிலவைச் சுட்டும் விரல்களே வேதங்கள். சுட்டுபவரின் வர்ணனை விரல் பற்றியதே. அவர் நோக்கம் நிலவு பற்றிய அனுபவத்தைப் பகிர்ந்துகொள்வது. அவர் நடத்தை அவரது அனுபவத்தை மற்றவரும் அடைந்தால் ஆனந்தம் கொள்வது.
“நான் எல்லாவற்றிலும் இருந்து வேறுபட்டவனாக இருக்கிறேன், மற்றவற்றை விலக்கி விட்டு என்னையே அறி” என பகவத் கீதையில் அல்லா சொல்லுவதுகூட புரிதலின் ஆரம்பத்தில் இருக்கும் மனிதனின் கவனத்தைத் தன் சுட்டுவிரல் நோக்கித் திருப்பும் விஷயமே.
அந்த இடுகுறிகள் பற்றிய புரிதலை நூல் தேர்ச்சி மட்டுமல்லாது, அவற்றுக்கேயான ஆன்மிகப் பயிற்சிகளோடு, அனுபவங்களோடு சேர்த்து அறிவதே ஒரு சரியான புரிதல் தரும்; ரிலேட்டிவிட்டி தியரம் போல; காதல் போல.
இரண்டாவதாக, இந்து மத இலக்கியங்களில் இறை குறித்துச் சொல்லப்படும், ”அவன் ஒருவனே” என்பதை இஸ்லாமியர் உள்ளிட்ட ஆபிரகாமியர் பலர், படைப்பில் இருந்து முற்றிலும் விலகிய “ஒருவன்” என்று புரிந்துகொள்கிறார்கள்.
ஆனால், அது “ஒருவன்” அல்ல. “ஒருமை”. அதாவது, One அல்ல; Oneness.
மேலும், இந்து மதப் புரிதலின்படி ஊழிக் காலத்துக்கு (இறுதி நாளுக்குப்) பின்னர் எஞ்சி இருப்பது இறை மட்டுமே. அந்த இறைக்குள் படைப்பும் உயிரினங்களும் ஒடுங்கிவிடுகின்றன. இந்து மதத்தில் உள்ள த்வைத மரபு உள்ளிட்ட அனைத்து மரபுகளும் இக்கருத்தைக் கொண்டிருக்கின்றன.
ஆனால், ஆபிரகாமிய மதங்களின் புரிதல் முற்றிலும் வேறுபட்டது. ஊழிக்குப் பின்னரும், படைப்புகள் படைத்தவனிடம் இருந்து வேறுபட்டே இருக்கின்றன.
எனவே, ஒரு த்வைத நம்பிக்கை உடைய ஓர் இந்துவின் படைப்பு குறித்த கேள்விக்கு, அத்வைத நம்பிக்கை உடைய ஓர் இந்து தரும் பதில் வேறு. அந்தப் பதில் த்வைத அணுகல் உள்ள ஓர் ஆபிரகாமிய நம்பிக்கையாளருக்கு அளிக்கப்படும் பதிலாகாது.
அதாவது, ஓர் ஆபிரகாமிய நம்பிக்கையாளரை  அவரது தளத்துக்குள் இருந்து உரையாடி, சனாதன தர்மம் குறித்த புரிதல்களை ஏற்படுத்திவிட முடியாது. முற்றிலும் வேறுபட்ட வேறு ஒரு தளமான, சனாதன தர்மத்துக்குள் ஆபிரகாமிய நம்பிக்கையாளரை அழைத்துச் சென்றுதான் புரிதலை ஏற்படுத்த முடியும்.

Tuesday, March 3, 2020

Eating less alters cellular aging related gene expression


Science Mission
The ageing process encompasses progressive dysfunction in almost every organ in almost every organism, forming an immense challenge to modern medicine that seems to require many parallel interventions addressing an increasingly complex series of age-related conditions. A set of ‘Hallmarks of ageing’ have been defined, providing a framework for understanding ageing pathologies at the cellular and organismal level, but how these hallmarks arise and how cells respond to them often remains unclear (Lopez-Otin et al. 2013). Given the complexity of the process, it is not too surprising that an array of studies of the ageing transcriptome have been undertaken over the past two decades attempting to shed light on the underlying drivers of pathology. These studies have spanned organisms from yeast to man, taking advantage of the remarkable conservation of ageing pathology across eukaryotes to examine the ageing process in experimentally tractable model organisms. However, major challenges have been encountered in the performance of reproducible experiments and the extraction of meaningful data; early studies, particularly in higher eukaryotes, found few changes in common, and it is only with more recent meta-analyses of giant cross-sectional datasets that a consensus is starting to emerge on a set of gene expression changes that are associated with ageing. Here we survey the literature of transcriptomic changes associated with normal ageing across evolutionarily diverse eukaryotes and describe a set of potential gene expression hallmarks indicative of underlying age-linked gene expression programmes.

A new study provides the most detailed report to date of the cellular effects of a calorie-restricted diet in rats. While the benefits of caloric restriction have long been known, the new results show how this restriction can protect against ageing in cellular pathways.
If you want to reduce levels of inflammation throughout your body, delay the onset of age-related diseases, and live longer--eat less food. That's the conclusion of a new study by scientists that provides the most detailed report to date of the cellular effects of a calorie-restricted diet in rats. While the benefits of caloric restriction have long been known, the new results show how this restriction can protect against ageing in cellular pathways, as detailed in the journal Cell.

"We already knew that calorie restriction increases life span, but now we've shown all the changes that occur at a single-cell level to cause that," says the senior author of the new paper. "This gives us targets that we may eventually be able to act on with drugs to treat ageing in humans."