Search This Blog

Friday, July 1, 2011

சீரகத்தின் மருத்துவப் பயன்கள்


Join Only-for-tamil

1. சீரகத்தை வாழைப்பழத்துடன் பிசைந்து காலை வெறும் வயிற்றில் சாப்பிட்டால் ரத்த மூலம் தீரும்.

2. 
சீரகத்தையும்உப்பையும் சேர்த்து மென்று தண்ணீர் குடித்தால் வயிற்று வலி உடனே தீரும்.

3. 
சீரகத்துடன் கற்கண்டை கலந்து மென்று தின்றால் இருமல் போகும்.

4. 
சீரகப்பொடியோடு தேன் கலந்து சாப்பிட்டால் விக்கல் அகலும்.

5. 
சீரகத்தை அரைத்து மூல முளையில் பூசினால் மூலம் வற்றும்.

6. 
சீரகத்தை அரைத்து உடம்பில் பூச அரிப்பு நிற்கும்.

7. 
சீரகத்தை மென்று தின்றாலேவயிற்று வலி நீங்கி செரிமானம் நன்றாக ஏற்படும்.

8. 
சீரகப்பொடியோடு எலுமிச்சைச் சாறு சேர்த்து குழைத்துச் சாப்பிட்டால் பித்தம் அகலும்.

9. 
நல்லெண்ணெயில் சீரகத்தை போட்டுக் காய்ச்சிஎண்ணெய் தேய்த்து குளித்தாலும் பித்தம் நீங்கும்.

10. 
சீரகப்பொடியோடு தேன்உப்புநெய் சேர்த்து தேள் கொட்டிய இடத்தில் பூசினால் விஷம் முறியும்.

11. 
சீரகத்தை வறுத்து சுடு நீரில் போட்டு பால் கலந்து சாப்பிட பசி கூடும்மிளகுப்பொடியோடு கலந்து காய்ச்சி வடிகட்டிக்குடித்தால் அஜீரணம் மந்தம் நீங்கும்.

12. 
சீரகம்வில்வவேர்ப்பட்டை இரண்டையும் அரைத்துபாலில் கலந்து காலையில் குடித்து வர தாது பலம் கூடும்.



தமிழ்த் தாயகத்திற்காக

என்றும் அன்புடன்
பொறிஞர் வி.நடராஜன்

அன்பிற்கான பயம்

The Consuming Instinct: What Juicy Burgers, Ferraris, Pornography, and Gift Giving Reveal About Human Nature[Hardcover]

The Consuming Instinct: What Juicy Burgers, Ferraris, Pornography, and Gift Giving Reveal About Human Nature[Hardcover]

Gad Saad (Author)
 

Editorial Reviews

Review

"What's your guilty pleasure? Junk food? Fast cars? Champagne? To shop until you drop? What makes consumers tick? Psychologist Gad Saad writes of the innate needs, preferences, and drives that spur many of our most treasured appetites and behaviors—all soft-wired into the human brain in deep history for purposes of survival and reproduction. We are natural born consumers. And as Saad elegantly examines our daily rituals and tastes (and he gives us troves of fascinating data from around the world), he brings our common human heritage to life. I'll never look at my high-heeled shoes or a buffet the same way again. It'sa smart read for all who sell, all who buy, and all who really want to understand others and themselves. You may even come away thinking: I consume, therefore I am." --Helen Fisher, PhD, Biological Anthropologist, Rutgers University and author of Why Him? Why Her?
"I urge you to consume The Consuming Instinct! Using cogent examples from popular culture deftly mixed with an expert's grasp of modern evolutionary biology, Dr. Saad shows how our biology underlies our consumer choices. Like nothing else on the market today, it will help you understand why we purchase and pay attention as we do. Indeed, never has science for the lay-person been presented more cogently or accessibly when it comes to our daily economic activities." --David P. Barash, professor of psychology, University of Washington and co-author of Payback: Why We Retaliate, Redirect Aggression and Take Revenge
"Juicy burgers, Ferraris, pornography, and gift giving are the stuff of human nature. Evolutionary psychologist Gad Saad tells us just how and why, and much more, in The Consuming Instinct. With wit, charm, and crystal clarity, Saad lays bare the evolutionary underpinnings of consumerism." --Todd K. Shackelford, Ph.D., professor and Chair of Psychology, Oakland University, editor, Evolutionary Psychology (epjournal.net)

Product Description

Foreword by David M. Buss, author of The Handbook of Evolutionary Psychology and The Evolution of Desire
  • What do all successful fast-food restaurants have in common?
  • Why do men's testosterone levels rise when they drive a Ferrari or a Porsche?
  • Why are women more likely to become compulsive shoppers and men more likely to become addicted to pornography?
  • How does the fashion industry play on our innate need to belong?
The answer to all of these intriguing questions is "the consuming instinct," the underlying evolutionary basis for most of our consumer behavior.
In this highly informative and entertaining book, Dr. Gad Saad, the founder of the vibrant new field of evolutionary consumption, illuminates the relevance of our biological heritage to our daily lives as consumers. While culture is important, Dr. Saad shows that innate evolutionary forces deeply influence the foods we eat, the gifts we offer, the cosmetics and clothing styles we choose to make ourselves more attractive to potential mates, and even the cultural products that stimulate our imaginations (such as art, music, and religion).
The Consuming Instinct demonstrates that most acts of consumption can be mapped onto four key Darwinian drives—namely, survival (we prefer foods high in calories); reproduction (we use products as sexual signals); kin selection (we naturally exchange gifts with family members); and reciprocal altruism (we enjoy offering gifts to close friends). The author further highlights the analogous behaviors that exist between human consumers and a wide range of animals.
For anyone interested in the biological basis of human behavior or simply in what makes consumers tick—marketing professionals, advertisers, psychology mavens, and consumers themselves—The Consuming Instinct is a fascinating read.

Product Details

  • Hardcover: 340 pages
  • Publisher: Prometheus Books (June 21, 2011)
  • Language: English
  • ISBN-10: 1616144297
  • ISBN-13: 978-1616144296
  • Product Dimensions: 9.2 x 6.3 x 1 inches
  • Shipping Weight: 1.4 pounds
Gad Saad
 
Retail $25.00, Price at Amazon.com $16.50 Click for details
 
 
 
Posted by
Robert Karl Stonjek

Scientists develop sensitive skin for robots

Scientists develop sensitive skin for robots

 Electronics / Robotics 
Robots will soon be able to feel heat or gentle touching on their surfaces. Researchers at Technische Universitaet Muenchen are now producing small hexagonal plates which when joined together form a sensitive skin for "machines with brains." This will not only help robots to better navigate in their environments, it will also enable robot self-perception for the first time. A single robotic arm has already been partially equipped with sensors and proves that the concept works.
Our skin is a communicative wonder: The nerves convey temperature, pressure, shear forces and vibrations – from the finest breath of air to touch to pain. At the same time, the skin is the organ by which we set ourselves apart from our environment and distinguish between environment and body. Scientists at TUM are now developing an artificial skin for robots with a similar purpose: It will provide important tactile information to the robot and thus supplement its perception formed by camera eyes, infrared scanners and gripping hands. As with human skin, the way the artificial skin is touched could, for example, lead to a spontaneous retreat (when the robot hits an object) or cause the machine to use its eyes for the first time to search for the source of contact.
Such behavior is especially important for robotic helpers of people traveling in constantly changing environments. According to robot vision, this is just a regular apartment in which things often change position and people and pets move around. "In contrast to the tactile information provided by the skin, the sense of sight is limited because objects can be hidden," explains Philip Mittendorfer, a scientist who develops the artificial skin at the Institute of Cognitive Systems at Technical University of Munich.
The centerpiece of the new robotic shell is a 5 square centimeter hexagonal plate or circuit board. Each small circuit board contains four infrared sensors that detect anything closer than 1 centimeter. "We thus simulate light touch," explains Mittendorfer. "This corresponds to our sense of the fine hairs on our skin being gently stroked." There are also six temperature sensors and an accelerometer. This allows the machine to accurately register the movement of individual limbs, for example, of its arms, and thus to learn what body parts it has just moved. "We try to pack many different sensory modalities into the smallest of spaces," explains the engineer. "In addition, it is easy to expand the circuit boards to later include other sensors, for example, pressure."
Plate for plate, the boards are placed together forming a honeycomb-like, planar structure to be worn by the robot. For the machine to have detection ability, the signals from the sensors must be processed by a central computer. This enables each sensory module to not only pass its own information, but to also serve as a data hub for different sensory elements. This happens automatically, ensuring that signals can go in alternative ways if a connection should fail.
Only a small piece of skin is currently complete. These 15 sensors, however, at least one on each segment of a long robot arm, already show that the principle works. Just a light pat or blow ensures that the arm reacts. "We will close the skin and generate a prototype which is completely enclosed with these sensors and can interact anew with its environment," claims Mittendorfer's supervisor, Prof. Gordon Cheng. Prof. Cheng expounds that this will be "a machine that notices when you tap it on the back… even in the dark."
The pioneering aspects of the concept do not end with its sensory accomplishments. Beyond this, these machines will someday be able to incorporate our fundamental neurobiological capabilities and form a self-impression. The robot has moved a step closer to humanity.
Provided by Technische Universitaet Muenchen
"Scientists develop sensitive skin for robots." June 29th, 2011. http://www.physorg.com/news/2011-06-scientists-sensitive-skin-robots.html
Comment:Does this mark the beginning of the end for lonely men's inflatable companion?
Snuggling up with a 'sensitive' robot can not be far away...
Posted by
Robert Karl Stonjek

படித்ததில் பிடித்த நகைச்சுவை


படித்ததில் பிடித்த நகைச்சுவை !!

“கல்யாணத்துக்கு முதல்நாள் ‘ஜான் வாசம்’ என்ற பெயரில் ஒரு ‘ப்ரொஸெஷன்’ நடக்கிறது. ….. ஜான்வாசம் என்பது பிள்ளையை மட்டும் காரில் ஊர்வலமாக அழைத்துச் செல்லும் ஒரு ‘பங்ஷன்’. பந்துக்களும், நண்பர்களும் காரைச் சூழ்ந்து கொண்டு மெதுவாக நடந்து செல்கிறார்கள். எல்லோருக்கும் முன்னால் நாதசுரக்காரர்கள் போகிறார்கள். தவில் என்பது ‘டிபிள் ஹெடட் இன்ஸ்ட்ருமெண்ட்’. இதை வாசிப்பவருக்குக் குடுமி உண்டு. இவர் ஒரு பக்கத்தை ‘ஸ்டிக்’கால் ‘பீட்’ செய்து கொண்டு, மறுபக்கத்தைக் கையால் அடிக்கிறார். எப்படி அடித்தாலும் தவில் கிழிந்து போவதில்லை. தாலி கட்டும் நேரத்தில் சிலர் ஆள்காட்டி விரலை வேகமாக ஆட்டி இவரைப் பயமுறுத்துகிறார்கள். உடனே தவில்காரர் பயந்து ‘டமடம’ என்று தவிலைக் கொட்டி முழக்குகிறார். அப்போது இவருடைய குடுமி அவிழ்ந்து போகிறது. உடனே வாசிப்பை நிறுத்திவிட்டுக் குடுமியைக் கட்டிக் கொள்கிறார். இவருக்குக் குடுமி கட்டுவதற்கென்று தனி ஆசாமி போட வேண்டும்.
மணப்பெண் என்பவள், தலையைக் குனிந்தபடி, எந்நேரமும் தரையைப் பார்த்தபடியே இருக்கிறாள். அவள் எதையோ தொலைத்துவிட்டுத் தேடிக் கொண்டிருப்பவள் போல் தோன்றுகிறது. இதனால் ஃபோட்டோவில் அவள் முகம் சரியாக விழுவதில்லை. மணமகனுக்கும், மணப்பெண்ணுக்கும் முன்னால் ‘ஹோமம்’ செய்யப்படுகிறது. ‘சமித்து’ எனப்படும் குச்சிகளில் நெய்யை ஊற்றி ‘ஸ்மோக்’ உண்டாக்குவதற்கு ஹோமம் என்கிறார்கள். நெய்யை ஹோமத்தில் கொட்டி வீணாக்குவது நேருஜிக்குப் பிடிக்கவில்லை. எனக்கு நெய்யே பிடிக்கவில்லை. இந்த ‘ஸ்மோக்’ சுற்றி உட்கார்ந்திருப்பவர்களின் கண்களில் புகுந்து எரிச்சலை உண்டாக்குகிறது. கல்யாண மண்டபத்தில் ஹோமம் நடக்கிற முற்றத்தில் தொழிற்சாலைகளில் உள்ளது போல் ஒரு புகை போக்கி கட்டி, புகையை மேலே அனுப்புவதற்கு ஏற்பாடு செய்ய வேண்டும்.
மணப்பெண் தாலி கட்டிக் கொள்வதற்கு முன்னால், கூரைச் சேலை கட்டிக் கொள்கிறாள். ஆங்கிலத்தில் இதை ‘Roof Saree’ என்று கூறலாம். மணப்பந்தலில் எல்லோரும் சப்பணம் போட்டுக் கொண்டு மணிக் கணக்கில் உட்கார்ந்திருக்கிறார்கள். இவர்களுக்கெல்லாம் தட்சணை என்கிற ‘பூரி’ வழங்கப்படுகிறது. அதாவது ஒரு ரூபாய். இரண்டு ரூபாய் ‘டிப்ஸ்’ தரப்படுகிறது. இந்தியாவில் வேலை செய்யாமல் சும்மா உட்கார்ந்து கொண்டிருப்பவர்களுக்கெல்லாம் பணம் தருகிறார்கள். இது கொஞ்சம் கண்டிக்கத்தக்கது. ஆனாலும் சப்பணம் போட்டு உட்காரும் கலையில் இந்தியர்கள் வல்லவர்களாயிருக்கிறார்கள். இவ்வளவு நேரமாக மணப்பந்தலில் உட்கார்ந்திருப்பவர்கள், உடனே சாப்பாட்டுக்கும் அதே போஸில்தான் உட்காருகிறார்கள். இது எப்படித்தான் அவர்களால் முடிகிறதோ, தெரியவில்லை. இப்படிச் சம்பணம் போட்டு உட்கார்ந்து கொண்டிருப்பதற்காக அவர்களுக்கு இரண்டு ரூபாயும் கொடுக்கலாம், இருநூறு டாலரும் கொடுக்கலாம்.
பந்தலில் கூடியிருப்பவர்கள் எந்நேரமும் ‘சளசள’ வென்று பேசிக் கொண்டிருக்கிறார்கள். அத்துடன் ஸ்திரீகள் புதுப் புடவைகளைக் கட்டிக்கொண்டு, குறுக்கும் நெடுக்கும் அலையும் போது உண்டாகும் ‘சரக் சரக்’ என்ற புடவைச் சத்தம் வேறு. இதனாலெல்லாம் மந்திரச் சத்தம் நம் காதில் சரியாக விழுவதில்லை.
தாலி கட்டும் போது மணப்பெண் தன் தந்தையின் மடியில் உட்கார்ந்து கொள்கிறாள். மணமகன், மனைவியாகப் போகிறவளின் எதிரில் நின்றுகொண்டு, அவள் கழுத்தில் தாலியைக் கட்டுகிறான். இவ்வளவு நேரம் செலவு செய்து திருமணம் செய்கிறவர்கள் தாலி கட்டிக் கொள்ளும் நேரத்தில் மணப்பெண் செளகரியமாக உட்கார்ந்து கொள்வதற்கு ஒரு சோபா செட் வாங்கிப் போட்டிருக்கலாம்.
அட்சதை எனப்படும் ‘ரைஸ்’களை ரெட் பவுடரில் கலந்து அவ்வப்போது மணமக்கள் தலையில் இறைக்கிறார்கள். ரைஸ்தான் தென்னிந்தியாவில் முக்கிய உணவுப் பொருள். அதை இப்படி வீணாக்குவது எனக்குச் சரியாகப்படவில்லை. என்னிடம் கொடுத்த எல்லா அட்சதைகளையும் நான் வாயில் போட்டுத் தின்றுவிட்டேன். அரிசியை ‘ரா’வாகச் சாப்பிடுவதற்கு ருசியாக இருக்கிறது. அதை வீணாகச் சாதமாக்கிக் கொடுத்து விடுகிறார்கள். இவ்வளவு அரிசிகளையும் பெரிய பெரிய பாத்திரங்களில் போட்டுக் கொதிக்க வைக்கிறார்கள். ஆனால், ஒரே ஒரு அரிசியை மட்டும்தான் கையில் எடுத்து நசுக்கி, வெந்து போய்விட்டதா என்று பார்க்கிறார்கள். இதற்குப் ‘பதம் பார்ப்பது’ என்று சொல்கிறார்கள். ஒரே ஒரு பருக்கையை மட்டும் எடுத்துப் பதம் பார்த்துவிட்டு, ஒரு பானைச் சோறும் வெந்துவிட்டது என்று எப்படித்தான் கண்டுபிடிக்கிறார்களோ, தெரியவில்லை.
சாப்பாட்டில் அப்பளம் என்னும் வட்டமான ஒரு ‘வஸ்து’வைப் போடுகிறார்கள். ‘அதை எப்படி வட்டமாகச் செய்கிறார்கள்? எப்படி நொறுங்காமல் செய்கிறார்கள்?’ என்பதெல்லாம் விளங்காத மர்மங்களாயிருக்கின்றன.  தென்னிந்தியாவில் பாட்டிமார்கள் என்றொரு கூட்டம் இருக்கிறது. அவர்களால் தான் இவை தயாரிக்கப்படுகின்றனவாம். அப்பளம் தின்பதற்கு ருசியாக இருக்கிறது. நான் எவ்வளவோ முயன்றும் ஒரு அப்பளத்தைக் கூட அப்படியே முழுசாக வாயில் போட்டு விழுங்க முடியவில்லை. சாப்பிடுகிறவர்கள் இதைத் துண்டு துண்டாக்கிச் சாப்பிடுகிறார்கள். அப்பளத்தை உடைக்கும்போது, மிகவும் வருத்தமாக இருக்கிறது. ஏனெனில் துண்டுகளாக உடைத்துச் சாப்பிடுவதென்றால் அவ்வளவு பிரயாசைப்பட்டு வட்டமாகச் செய்திருக்க வேண்டியதில்லை அல்லவா?”
- இதெல்லாம் தென்னிந்தியிவிற்கு வந்த ஹாரி ஹாப்ஸ் என்னும் தம்பதியர், அங்கு நடக்கும் ஒரு திருமணத்தைப் பார்த்து விட்டு எழுதிய குறிப்புகள் என்று நகைச்சுவையாகக் குறிப்பிட்டிருக்கிறார் சாவி. 

=============================================

ஒரு புத்தகம் முழுக்க இதே மாதிரி இருந்தால் ...!! வாய்ப்பு கிடைக்குறப்போ படிச்சுப் பாருங்க..!

வாஷிங்டனில் திருமணம்
வெளியீடு -கிழக்கு பதிப்பகம்
33/15, எல்டாம்ஸ் ரோடு,
ஆழ்வார்பேட்டை,
சென்னை-600 018.
தொலைபேசி: 044-4200 9601, 4200 9603, 4200 9604.
விலை:ரூ.80.


Read more: http://www.livingextra.com/2011/06/blog-post_30.html#ixzz1QoxBo0O2